archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra sijoittaa uuteen NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon

Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia ovat sijoittaneet NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon, joka sijoittaa kiinteistöjen energiatehokkuutta parantaviin projekteihin Suomessa.

Kirjoittaja

Sami Tuhkanen

Sijoitusjohtaja

Julkaistu

Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia ovat sijoittaneet NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon, joka sijoittaa kiinteistöjen energiatehokkuutta parantaviin projekteihin Suomessa. Rahasto tulee sijoittamaan energiatehokkuusprojekteihin teollisuudessa, palvelurakennuksissa, toimistorakennuksissa ja suurissa asuinkiinteistöissä. NegaWatt mahdollistaa kiinteistöjen omistajille helpon tavan säästää energiakustannuksissa ilman omaa investointibudjettia.

NegaWatt on tärkeä rahoitusinnovaatio, jonka palveluyritys LeaseGreen on kehittänyt ja joka voi merkittävällä tavalla vauhdittaa pääomien kanavoitumista kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Sitra lähti mukaan rahaston ankkurisijoittajaksi, koska rahasto sopii hyvin Sitran tavoitteisiin resurssiviisaasta ja hiilineutraalista yhteiskunnasta. Rahasto on myös hyvä esimerkki vastuullisesta sijoituskohteesta, koska sen avulla voidaan parantaa kansantalouden kilpailukykyä, vähentää riippuvuutta energian tuonnista ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.

Hallinnointiyhtiön tavoitteena on kerätä toinen suurempi rahasto jo tämän vuoden aikana.

Lue lisää LeaseGreenin ja Sitran yhteisestä tiedotteesta.