Kuvaaja: Saana Säilynoja

Julkaistu 31.03.2014

Sitra sijoittaa uuteen NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon

Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia ovat sijoittaneet NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon, joka sijoittaa kiinteistöjen energiatehokkuutta parantaviin projekteihin Suomessa.
Kirjoittaja
Kirjoittajan profiilisivu: Sami Tuhkanen
Sijoitusjohtaja, Sitra
Sami Tuhkanen vastaa Sitran peruspääoman sijoitustoiminnasta sekä pääomasijoituksista. Hän on Sitran johtoryhmän sekä muutamien Sitran kohdeyritysten ja -rahastojen hallituksen jäsen.

Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia ovat sijoittaneet NegaWatt Energiatehokkuusrahastoon, joka sijoittaa kiinteistöjen energiatehokkuutta parantaviin projekteihin Suomessa. Rahasto tulee sijoittamaan energiatehokkuusprojekteihin teollisuudessa, palvelurakennuksissa, toimistorakennuksissa ja suurissa asuinkiinteistöissä. NegaWatt mahdollistaa kiinteistöjen omistajille helpon tavan säästää energiakustannuksissa ilman omaa investointibudjettia.

NegaWatt on tärkeä rahoitusinnovaatio, jonka palveluyritys LeaseGreen on kehittänyt ja joka voi merkittävällä tavalla vauhdittaa pääomien kanavoitumista kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Sitra lähti mukaan rahaston ankkurisijoittajaksi, koska rahasto sopii hyvin Sitran tavoitteisiin resurssiviisaasta ja hiilineutraalista yhteiskunnasta. Rahasto on myös hyvä esimerkki vastuullisesta sijoituskohteesta, koska sen avulla voidaan parantaa kansantalouden kilpailukykyä, vähentää riippuvuutta energian tuonnista ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.

Hallinnointiyhtiön tavoitteena on kerätä toinen suurempi rahasto jo tämän vuoden aikana.

Lue lisää LeaseGreenin ja Sitran yhteisestä tiedotteesta.