archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra sijoitti langattomiin kommunikaatiojärjestelmiin

Viola Systems Oy toimittaa älykkäitä järjestelmiä, joilla voidaan seurata ja ohjata esimerkiksi sähkönjakeluverkon tai energiaintensiivisten laitosten, kuten palvelinkeskusten toimintaa automaattisesti. Yhtiöllä on asiakkainaan mm. suurimpia sähkönjakeluverkkojen toimittajia maailmanlaajuisesti.

Julkaistu

Sitra sijoitti langattomia kommunikaatiojärjestelmiä teollisuudelle, erityisesti energiateollisuudelle suunnittelevaan ja toimittavaan yhtiöön Viola Systems Oy. Yhtiö toimittaa älykkäitä järjestelmiä, joilla voidaan seurata ja ohjata esimerkiksi sähkönjakeluverkon tai energiaintensiivisten laitosten, kuten palvelinkeskusten toimintaa automaattisesti. Yhtiöllä on asiakkainaan mm. suurimpia sähkönjakeluverkkojen toimittajia maailmanlaajuisesti. Yrityksen liikevaihdosta yli 75 % tulee Suomen ulkopuolelta.  

Energiaa säästävien ratkaisujen löytämisessä sekä teknologian kehittämisessä on perusedellytyksenä energian kulutuksen luotettava seuranta sekä sen kohdentamisen ja käytön automaattinen ohjaus. Viola Systemsin tähän tarkoitukseen kehitettyjen kaksisuuntaiseen, luotettavaan langattomaan tiedonsiirtoon pystyvien tuotteiden avulla se on mahdollista.  

– Sitran Energiaohjelma hakee uusia innovatiivisia toimintamalleja ja teknologioita energiatehokkuuden parantamiseksi ja sijoittaa alalla toimiviin yrityksiin niiden tuotekehityksen ja kasvun kiihdyttämiseksi. Viola Systemsin kommunikaatiojärjestelmät ovat jo sinänsä energiatehokkuuden kehittämisen kannalta erittäin mielenkiintoinen sijoituskohde. Tämän lisäksi yrityksen tuotteet tuovat varmasti paljon synergiaetuja Sitran fokuksen kannalta mielenkiintoisille yrityksille, sanoo sijoitusjohtaja Janne Ahlström Sitrasta.
– Viola Systemsin toimintamalli ja tuotteet ovat osoittaneet hyvän kansainvälisen asiakaspalautteen muodossa toimivuutensa ja luotettavuutensa, jatkaa Ahlström.  

– Viola Systems on kansainvälistynyt ja kasvanut viimeiset vuodet vahvasti. Sitran rahoituksella pystymme investoimaan merkittävästi uusiin resursseihin ja jatkuvaan tuotekehitykseen. Nämä investoinnit mahdollistavat kansainvälisen kilpailukyvyn ylläpitämisen sekä uusien markkinoiden valtaamisen, sanoo Viola Systems Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Penttonen.  

Yrityksen tavoitteena on kasvaa maailman laajuiseksi markkinajohtajaksi energiayhtiöitten jakeluverkkojen tiedonsiirtoratkaisuiden toimittajana. Yrityksen asiakkaina ovat jo nyt mm. ABB, Electricity Supply Board Irlannista ja TDF Ranskasta.    

Lisätietoja

Janne Ahlström, sijoitusjohtaja, Sitra
Puh. 050 380 8602, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Jyrki Penttonen, toimitusjohtaja, Viola Systems Oy
Puh. 040 570 5775, etunimi.sukunimi@violasystems.com 
www.violasystems.com »

Sitran Energiaohjelma vaikuttaa rakennetun ympäristön energiatehokkuuden parantamiseen ja suomalaisten energiatietoisuuden lisäämiseen sekä luo energiamurroksesta uutta liiketoimintaa. Ohjelma hakee uusia innovatiivisia toimintamalleja ja teknologioita energiatehokkuuden parantamiseksi ja sijoittaa alalla toimiviin yrityksiin niiden kasvun ja kansainvälistymisen kiihdyttämiseksi.  

Viola Systems Oy on vuonna 2000 perustettu langattomia kommunikaatiojärjestelmiä teollisuudelle suunnitteleva ja toimittava yritys. Yrityksen tuotteiden painopistealueena ovat sähkönjakeluverkkoihin liittyvät kommunikaatiojärjestelmät. Yrityksen vuoden 2008 liikevaihto oli hieman alle 2 miljoonaa euroa.