archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra tehostaa toimintansa yhteiskunnallista vaikuttavuutta

Sitran perustehtävänä säilyy Suomen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn vahvistaminen

Julkaistu

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran hallintoneuvosto vahvisti kokouksessaan 14.4.2004 Sitran strategian vuosille 2005 – 2007. Sitran perustehtävänä säilyy Suomen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn vahvistaminen.

Kasvava talous on perusehto suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Globalisoituvassa maailmassa kansallisen kilpailukyvyn säilyttäminen edellyttää yhteiskunnalta luovuutta, dynaamisuutta ja uudistuskykyä. Tulevalla strategiakaudella Sitra tehostaa toimintaansa ja sen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Uudessa toimintamallissa Sitran osaaminen ja voimavarat keskitetään muutamille fokusalueille. Valmistelutyö käynnistetään välittömästi ja ensimmäiset alueet valitaan syksyllä 2004.

Sitra keskittää myös omasta taseesta tehtävän yritysrahoituksen valittaville fokusalueille. Tämän lisäksi Sitra on valmis ottamaan kokonaisvastuun pre-seed ja seed-vaiheiden julkisesta rahoituksesta hallinnoimalla uusia valtakunnallisia tai kansainvälisiä rahanlähteitä ja edistämällä yksityisellä pääomalla tehtävää ensisijoitustoimintaa. Sitran salkussa olevien muiden kuin fokusalueiden kohdeyritysten osalta irtaudutaan erikseen laadittavien suunnitelmien mukaisesti yritysten menestys ja Sitran sijoitusten takaisinsaanti turvaten.

Lisätietoja Sitran viestinnästä, puh. 0294 618 991.

Mistä on kyse?