archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra tukemassa Innokide 2012 -kilpailua

Kirjoittaja

Kirsi Mäki

Asiantuntija, viestintä, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Palkinto viime vuoden parhaasta innovaatiojournalistisesta kirjoituksesta jaetaan 17. huhtikuuta Päivälehden museossa järjestettävässä tilaisuudessa. Innovaatiojournalismin seura Finjon myöntämä Innokide-palkinto jaetaan nyt seitsemättä kertaa. Tämänvuotisen palkinnon rahoittaja Sitra haluaa osaltaan tukea suomalaista innovaatiojournalismia.  

Innokide 2012 -palkinto myönnetään viime vuoden parhaalle innovaatiojournalistiselle kirjoitukselle, jossa on erityisen ansiokkaasti käsitelty ajankohtaista innovaatioteemaa. Kilpailun voittajan valitsee ja julkistaa EVAn johtaja Matti Apunen. Voittaja saa palkinnoksi 3 000 euroa ja luonnonkiteestä valmistetun Innokide-palkinnon.

Palkintojenjakotilaisuuden ohjelman teemana on luottamus. Kun mediatilat pirstaloituvat ja toimittajabrändit nousevat vahvemmin esille, mihin ja keneen luotamme ja miksi. Sitran viestintä- ja yhteistyösuhdejohtaja Juha Kostiainen osallistuu ohjelmaan puheenvuorollaan sekä Luottamus mediassa -aiheiseen paneelikeskusteluun yhdessä EVAn johtaja Matti Apusen, kirjallisuus- ja kulttuuritoimittaja Johanna Vehkoon ja toimittaja Baba Lybeck kanssa. Paneelin juontaa viestintäkonsultti, MTL Viestintätoimistojen puheenjohtaja Christina Forsgård.

Finjon tarkoituksena on edistää journalismia, joka käsittelee innovaatioita ja tulevaisuuteen suuntautuneita teemoja sekä toimia yhdyssiteenä toimittajien, tutkijoiden, yritysmaailman edustajien ja muiden innovaatiojournalismista ja sen kehittämisestä kiinnostuneiden kesken sekä lisätä kansallista ja kansainvälistä yhteistoimintaa. Innokide-palkinto on yksi seuran tavoista edistää sen toimintaa.  

Lue uutinen palkinnon voittaneista!

Mistä on kyse?