archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitralle myönnetty Green Office -merkki

Sitra liittyi Green Office -verkostoon vuosi sitten, jolloin ympäristötyö Sitran sisällä käynnistettiin. Sitran tarkoituksena on vähentää jatkuvasti päästöjään tähdäten hiilineutraaliksi vuoteen 2017 mennessä, jolloin Sitra täyttää 50 vuotta.

Julkaistu

Sitra liittyi Green Office -verkostoon vuosi sitten, jolloin ympäristötyö Sitran sisällä käynnistettiin. Sitran tarkoituksena on vähentää jatkuvasti päästöjään tähdäten hiilineutraaliksi vuoteen 2017 mennessä, jolloin Sitra täyttää 50 vuotta.

Toimistotarkastuksessa Sitra sai kiitosta monipuolisesta EKKO – Ekologisen kestävyyden toimintasuunnitelmasta, jota talossa on toteutettu. Moni asia oli jo ennen Green Officeen liittymistä hyvällä tolalla, kuten jätteiden lajittelu, energiatehokas toimistotalo ja ICT-laitteiden energiatehokkuus. Viime vuoden aikana Sitrassa on mm. luotu sisäinen kanava ympäristöasioille ja annettu ohjeistusta hiilijalanjäljen vähentämiseen. Työsuhdematkalipun käyttöönotto ja taloudellisen ajon kurssi henkilöstölle tähtäsivät liikkumisen päästöjen vähentämiseen. Suuren suosion saaneet asiointipolkupyörät, kirkkaanvihreät Jopot, ovat paitsi ilahduttaneet Sitran toimiston sisääntulon pyörätelineellä, niin myös saaneet henkilöstön pyörille yli 70 kertaa kesän aikana.

Suurin osa Sitran ympäristövaikutuksesta aiheutuu liikematkustamisesta, siksi virtuaalikokouskäytäntöjä on edistetty paitsi kehittämällä virtuaalikokoustiloja ja -käytäntöjä, myös kouluttamalla virtuaalikokous-tutoreita. Sitran henkilöstöllä on myös mainio mahdollisuus ostaa lähi- ja luomuruokaa verkkokauppa Makumakusta, jonka noutopiste sijaitsee Sitran toimiston alakerran Katri Antell -lounasravintolassa.

– Sitran visio on, että Suomi menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Green Office-merkin saaminen ja hyvät esimerkit Sitran sisäisestä ympäristötyöstä toivottavasti myös kannustavat muitakin organisaatioita ryhtymään toimeen ympäristövaikutuksensa alentamiseksi, Sitran Green Office -vastaava ja Energiaohjelman asiantuntija Johanna Kirkinen kommentoi.

Sitran henkilöstömäärä on n. 120 henkeä. Sitran toimistotila sijaitsee Helsingissä, Ruoholahdessa.

Green Office -verkostossa Suomessa on tällä hetkellä mukana 190 organisaatiota, joista 170:lle on myönnetty merkin käyttöoikeus. Suomen Green Office -toimistot säästivät vuonna 2010 yhteensä 2810 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä vastaa yli 426 henkilöautomatkaa maapallon ympäri.  

Mistä on kyse?