archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran ERA-ohjelma teki ensimmäisen sijoituksensa

Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA sijoitti rypsiöljyjuustoon erikoistuneeseen Kyrönmaan Juustomestarit Oy:öön. Sitran ERA-ohjelman pääomasijoitus tarkoittaa määräaikaista vähemmistöosuutta.

Julkaistu

Pohjanmaalta terveellistä rypsiöljyjuustoa maailmalle

Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA sijoitti rypsiöljyjuustoon erikoistuneeseen Kyrönmaan Juustomestarit Oy:öön. Samassa yhteydessä myös Juustoportti Oy tuli Kyrönmaan Juustomestareiden yhdeksi omistajaksi. 19.12.2006 allekirjoitettu sopimus luo molemmille yrityksille uusia kansainvälistymismahdollisuuksia terveysvaikutteisten tuotteiden saralla.

Kyrönmaan Juustomestarit on parikymmentä henkeä työllistävä yritys, jonka päätuotteita ovat rypsiöljystä valmistetut terveysvaikutteiset juustotuotteet, joiden valmistajana yritys on edelläkävijä. Isossakyrössä sijaitseva avainhenkilöiden omistama yritys on jo vuosia tehnyt tiivistä yhteistyötä erikoistuotemeijeri Juustoportin kanssa. Juustoportti on 40-vuotias 90 henkeä työllistävä perheyritys, joka toimii Jalasjärvellä.

Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn puitteissa tehdään sijoituksia elintarvikeyrityksiin, joiden tuotteilla on kasvu- ja kansainvälistymispotentiaalia. Sitran ERA-ohjelman pääomasijoitus tarkoittaa määräaikaista vähemmistöosuutta.

– Sijoituksissa pyrimme noin viiden vuoden mukanaoloon ja yrityksen kehittämiseen, Sitran ERA-ohjelman sijoitusjohtaja Jukka Aaltonen kertoo.

Kyrönmaan Juustomestarien Julia- ja Julius-erikoisjuustoilla on hyvä asema Suomessa. Ne ovat ainoita juustotuotteita, joiden rasva on kokonaan rypsiöljystä. Tuotteissa on Sydänmerkki.

– Rypsiöljyn erityisasema terveysvaikutteisena kasviöljynä on vahvistumassa kaikkialla maailmassa. Siitä valmistetut tuotteet saavat yhä vahvempia näyttöjä kolesterolin alentajana. Tämä Sitran sijoitus antaa meille hyvät eväät vastata tähän ja hakea myös uusia markkinoita, erikoismeijerialaa vuosia kehittänyt Juustoportin omistaja ja toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari kertoo. Sijoituksen mukanaan tuoma tiiviimpi yhteistyö tukee molempien yritysten kasvua ja kansainvälistymistä.

Kyrönmaan Juustomestarit Oy:n toimitusjohtaja Ari Alhokoski on tyytyväinen sijoituksen tuomista lisäresursseista. Yrityksen hallitus vahvistuu Juustoportin Keski-Kasarin lisäksi myös Sitran tuomalla osaamisella. Hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Sitran ERA-ohjelman Senior Advisorina ja mentorina toimiva Heikki Kauppinen. Hän on Unilever-uransa jälkeen toiminut monien elintarvikeyhtiöiden hallituksissa, muun muassa HK Ruokatalossa Oy:ssä, Halvassa ja Mildolassa.

– Pienelläkin yrityksellä on mahdollista kansainvälistyä erikoistuotteillaan, jos myös markkinointiosaaminen nostetaan kansainväliselle tasolle, Kauppinen sanoo.

Lisätietoja

Timo Keski-Kasari, toimitusjohtaja, Juustoportti Oy
Puh. 0400 567 366

Ari Alhokoski, toimitusjohtaja, Kyrönmaan Juustomestarit
Puh. 0500 178 234

Jukka Aaltonen, sijoitusjohtaja, Sitra
Puh. 0500 415 908, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Heikki Kauppinen, Senior Advisor, Sitra
Puh. 0400 409 491, h.kauppinen@kolumbus.fi

www.juustomestarit.fi »
www.juustoportti.fi »

Mistä on kyse?