archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran Kuntaohjelman palvelusetelihanke rahoittaa henkilökohtaisen budjetin kehittämistä vanhuspalveluihin

Kunnat selvittävät ja valmistelevat Suomen itsenäisyyden juhlarahaston tuella henkilökohtaisen budjetin käyttöönottoa osana omaishoidon tukea. Tampereen kaupunki toteuttaa projektin yhdessä muiden kuntien kanssa kesäkuun 2011 loppuun mennessä. .

Kirjoittaja

Tuomo Melin

Johtava asiantuntija, sosiaali- ja terveysalan ekonomisti, Avainalueratkaisut

Julkaistu

Uutinen 14.9.2010

Kunnat selvittävät ja valmistelevat Suomen itsenäisyyden juhlarahaston tuella henkilökohtaisen budjetin käyttöönottoa osana omaishoidon tukea. Tampereen kaupunki toteuttaa projektin yhdessä muiden kuntien kanssa kesäkuun 2011 loppuun mennessä. Henkilökohtaista budjettia ei ole vielä käytössä Suomessa. Lähimmät esimerkit löytyvät Hollannista ja Isosta-Britanniasta.  

Henkilökohtainen budjetti tarkoittaa sitä, että asiakkaalla on mahdollisuus saada käyttöönsä rahaa tarpeellisen avun ja tuen ostamiseen. Asiakas suunnittelee tarvitsemansa palvelut ja tukitoimet yhdessä kunnan työntekijän ja läheistensä kanssa. Henkilökohtainen budjetti sisältää julkisesti rahoitettavat palvelut. Niiden lisäksi asiakas voi hankkia myös yksityisten tuottamia palveluja omalla rahalla.  

Henkilökohtaisen budjetin etuina pidetään muun muassa sitä, että se lisää valinnanvapautta ja päätösvaltaa omista palveluista. Henkilökohtainen budjetti tarjoaa omaisille uusia mahdollisuuksia hoitaa vanhempiaan ja läheisiään.     

Lisätietoja:    

Projektijohtaja Mari Patronen, puh. 040-801 6008, Tampereen kaupunki