archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran uudet ohjelmat käyntiin vuoden alusta

Vuoden alusta Sitrassa käynnistyy kaksi uutta ohjelmaa: energiaohjelma ja verkostomaisen toimintamallin kehittämisohjelma. Venäjä- ja ympäristöohjelma päättyivät suunnitellusti vuoden 2007 lopussa.

Julkaistu

Vuoden alusta Sitrassa käynnistyy kaksi uutta ohjelmaa: energiaohjelma ja verkostomaisen toimintamallin kehittämisohjelma. Venäjä- ja ympäristöohjelma päättyivät suunnitellusti vuoden 2007 lopussa.

Energiaohjelma keskittyy yhdyskuntien energian käyttöä tehostaviin ratkaisuihin. Sen johtajaksi on valittu DI Jukka Noponen, joka on vienyt hyvin tuloksin läpi myös Sitran ympäristöohjelman. Energiaohjelma on viisivuotinen.

Verkostomaisen toimintamallin kehittämisohjelman tavoitteena on edistää erityisesti kone- ja metalliteollisuuden kasvua ja kansainvälistymistä. Ohjelma kestää kolme vuotta, ja sen suunnittelutyöryhmä on aloittanut työnsä. Työryhmän puheenjohtajana toimii Petteri Walldén, jolla on pitkäaikainen kokemus teollisuuden johtotehtävistä (mm. Nokia, Ensto ja Onninen).

Vuoden 2008 aikana valmistellaan myös kolmatta uutta ohjelmaa, joka keskittyy kuntien palvelutuotannon uudistamiseen. Sen toteuttaminen käynnistyy vuoden 2009 alussa.

Edellisen strategiakauden aikana käynnistetyistä ohjelmista Venäjä-ohjelma ja Ympäristöohjelma päättyivät suunnitelman mukaisesti vuoden 2007 lopussa. Sitran Intia-ohjelma päättyy huhtikuussa 2008. Terveydenhuollon ohjelma jatkuu vuoden 2009 ja Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA vuoden 2008 loppuun.

Lisätietoja Sitran ohjelmista löytyy Ohjelmat-osiosta »

Mistä on kyse?