archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Start-up guru Steve Blank: Suomesta kasvuyritysten keskittymä

Suomella on kaikki edellytykset ponkaista kasvuyritysten keskittymäksi. Näin sanoo tällä viikolla Suomessa vieraileva Piilaakson sarjayrittäjäguru Steve Blank.

Julkaistu

Suomella on kaikki edellytykset ponkaista kasvuyritysten keskittymäksi. Näin sanoo tällä viikolla Suomessa vieraileva Piilaakson sarjayrittäjäguru Steve Blank.

– Suomesta voi hyvin tulla kasvuyritysten keskittymä. Piilaakso on kopioitavissa. Jotta Suomi pysyy vauhdissa mukana, tarvitaanympäristö, joka tukee startupyrityksiä. Tällaiseen “yritysekosysteemiin” kuuluvat muun muun muassa koulutus- ja tutkimusmaailma, rahoittajat, julkiset toimijat ja kansainväliset verkostot,  sanoo myös Stanfordin yliopistossa opettava Blank.

Blank uskoo, että startup-yritykset ovat Suomen talouden vetureita myös seuraavan vuosikymmenen aikana.

– Olemme yrittäjyysvallankumouksen alkumetreillä, eikä tämä koske pelkästään teknologiayrityksiä. Käynnissä oleva vallankumous muuttaa pysyvästi sitä tapaa, jolla talouselämän dynamiikka toimii, Blank sanoo. 

Siksi yrittäjyyden opetus pitää Blankin mukaan miettiä osin uudelleen.

– Pelkkien faktojen ja tutkimustaitojen sijaan meidän pitää opettaa enemmän yrittäjyyttä tukevia käytännön taitoja.

Suomessa Aalto-yliopisto on tarttumassa asiaan ja valmistelee uutta “yritysten luomisen” sivuainekokonaisuutta osana yhteistyötään Stanfordin yliopiston kanssa. Valmistelutyöhön kootaan Steve Blankin avustuksella 15 hengen “iskuryhmä” opiskelijoista, tutkijoista ja opettajista.

Blank on Suomessa viikon ajan tutustumassa suomalaiseen “startup-ekosysteemiin”. Suomeen hänet ovat kutsuneet Aalto-yliopisto, Aalto Entrepreneurship Society sekä muun muassa Tekes, Teknologiateollisuus, EK ja Sitra. Suomesta hän jatkaa matkaansa Viroon ja Venäjälle.

Vierailua voi seurata verkon kautta blogeina, artikkeleina ja videoina. Osa Blankin luennoista on myös yleisölle avoimia.

Vierailu verkossa:
http://steveblank.fi/