archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomalainen 3TS Capital Partners Oy on saanut kokoon uuden rahaston

3TS Central European Fund II sijoittaa ensisijaisesti Keski- ja Itä-Euroopan maiden teknologia-, media- ja tietoliikennealalla toimiviin kasvuyrityksiin.

Julkaistu

17.5.2005

Suomalainen 3TS Capital Partners Oy on saanut kokoon uuden rahaston. Euroopan johtava pääomasijoittaja 3i Group plc sijoitti 100 milj. euroa uuteen 3TS Central European Fund II  nimiseen rahastoon. Uusi rahasto pohjautuu 3TS Oy:n ensimmäisen TCEE – rahaston (66milj. €) hyvään menestykseen. 3TS Central European Fund II sijoittaa ensisijaisesti Keski- ja Itä-Euroopan maiden teknologia-, media- ja tietoliikennealalla toimiviin kasvuyrityksiin. 3TS Capital Partners Oy on suomalainen hallinnointiyhtiö, jossa Sitralla on merkittävä omistusosuus. Sitran aloitteesta perustettu yhtiö oli ensimmäinen teknologiayhtiöihin keskittyvä pääomasijoitusrahasto Keski- ja Itä-Euroopassa. Yhtiön palveluksessa on kolme suomalaista työntekijää. Yhtiöllä on tytäryhtiöt Budapestissa, Prahassa ja Varsovassa. Lisäksi Sitra Management Oy:n (Sitran tytäryhtiö) edustaja toimii 3TS Capital Partners Oy:n hallituksessa ja TCEE – rahastoyhtiöiden puheenjohtajana.  Sitra on ollut aktiivinen pääomasijoitusmarkkinoiden kehittämisessä Itä- ja Keski-Euroopassa 90-luvun alusta lähtien. Alue on edelleen kiinnostava sijoituskohde ja siellä on paljon mahdollisuuksia. Sitran roolina on tuoda omaa hallinnointiosaamistaan rahastoon. Uusi rahasto saatiin kokoon suhteellisen lyhyessä ajassa, kuudessa kuukaudessa. Rahaston koko antaa joustavuutta investoida kohdeyritykseen 3 – 30 milj. euroa. Myös kohdemaita on laajennettu. Puolan, Tsekin, Slovakian ja Unkarin lisäksi sijoituksia tehdään Viroon, Latviaan, Liettuaan, Romaniaan ja Bulgariaan. – Olemme iloisia mahdollisuudestamme jatkaa sijoitustoimintaamme suuremmalla rahastolla, joka keskittyy pääasiallisesti samoihin alueisiin, 3TS Capital Partners Oy:n toimitusjohtaja Pekka Santeri Mäki toteaa. TCEE – rahaston lailla, 3TS Central European Fund II keskittyy ensisijaisesti sijoittamaan teknologia-, media- ja telekommunikaatioalan yrityksiin. Rahasto voi poikkeuksellisesti kuitenkin sijoittaa myös muiden kasvualojen yrityksiin, sellaisiin jotka todennäköisesti tulevat hyötymään maan liittymisestä Euroopan Unioniin ja läntiseen Eurooppaan.

Lisätietoja

3TS Capital Partners Oy, Pekka Mäki, sähköposti: pmaki@3tscapital.com, puhelin: +36-1-3935 060, www.3tscapital.com 3i Group Plc

 www.3i.com