archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomen Cleantech-klusteri sai kansainvälistä tunnustusta

Suomen Cleantech-klusteri on valittu kolmanneksi arvostetun Sustainable World Capitalin maailmanlaajuisessa Cleantech-klustereiden vertailussa. Edelle sijoittuivat vain Itävallan ja USA:n klusterit.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Suomen Cleantech-klusteri on valittu kolmanneksi arvostetun Sustainable World Capitalin maailmanlaajuisessa Cleantech-klustereiden vertailussa. Edelle sijoittuivat vain Itävallan ja USA:n klusterit.

Vertailun arvioinnissa kiitettiin Suomen-klusterin onnistumista 40 kasvuyrityksen luomisessa kotimaahan sekä aktiivista otetta kansainvälistymisessä. Kansainvälistymisohjelmissaan Cleantech-klusteri auttaa yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa Venäjällä, Intiassa ja Kiinassa. Klusteri järjestää myös useita pääomasijoitusseminaareja ja investoritapahtumia Suomessa.

Suomen Cleantech-klusteria koordinoi Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy. Sitran Ympäristöohjelma teki yhteistyötä Lahden Tiede- ja yrityspuiston kanssa vuosina 2005–2007. Yhteistyössä syntyi alan kansainvälisille sijoittajille suunnattu Cleantech Venture Forum -tapahtumasarja. Sitra oli myös tukemassa Finnish Environmental Cluster for China eli FECC-hankkeen käynnistämistä. Lahden Tiede- ja yrityspuisto jatkaa myös Sitran käynnistämää Venäjälle suuntautuvaa ympäristöliiketoiminnan verkostohanketta.

– Sitra on erittäin tyytyväinen, että Suomen Cleantech-klusteri on saanut kansainvälistä tunnustusta ja näkyvyyttä. Lahden toiminta on myös hyvä osoitus ympäristöliiketoiminnan mahdollisuuksien hyödyntämisestä, toteaa Jukka Noponen, joka vetää Sitran Energiaohjelmaa.

Suomen Cleantech-klusterin tavoitteena on synnyttää Suomeen uusia kasvuyrityksiä ympäristö-, energia- ja puhtaat teknologiat -aloille sekä auttaa yrityksiä kansainvälistymään. Lisäksi klusteri houkuttelee ulkomaisia pääomasijoittajia investoimaan suomalaisiin yrityksiin.

Lisätietoja:

Top 10 Cleantech Cluster Organizations for 2010 -arviointi
Suomen Cleantech-klusterin verkkosivut
Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy:n verkkosivut
Uutinen Lahden kaupungin verkkosivuilla 24.2.2010

Mistä on kyse?