archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelma etsii polkuja Suomen menestykseen

Sitra käynnistää syksyllä 2009 viisivaiheisen Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelman. Ohjelman avulla työstetään toimenpiteiksi näkemystä siitä, miten maailmaa ravisteleva finanssi- ja talouskriisi, ilmastonmuutos, väestön rakenteen ja tieto- ja viestintätekniikan kehitys muuttavat Suomen toimintaympäristöä.

Julkaistu

Sitra käynnistää syksyllä 2009 viisivaiheisen Suomen elinvoiman lähteet -kehitysohjelman.  Ohjelman avulla työstetään toimenpiteiksi näkemystä siitä, miten maailmaa ravisteleva finanssi- ja talouskriisi, ilmastonmuutos, väestön rakenteen ja tieto- ja viestintätekniikan kehitys muuttavat Suomen toimintaympäristöä.

Tavoitteena on tunnistaa tärkeimmät tekijät, joilla Suomi voi vahvistaa ja uudistaa elinvoimaisuuttaan, kilpailukykyään ja hyvinvointiaan. Kehitysohjelman puheenjohtajana toimii Sitran kutsumana KTM Sari Baldauf.

– Esimerkiksi mielekkään työnteon edellytykset ja mahdollisuudet tulevaisuudessa ovat ensiarvoisen tärkeitä kysymyksiä koko yhteiskunnan kannalta. On myös uskallettava kyseenalaistaa syvään juurtuneita yhteiskunnallisia ajatusmalleja ja asenteita, Sari Baldauf sanoo.

Kehitysohjelma koostuu kolmesta päätöksentekijöitä kokoavasta vaikuttajafoorumista ja niissä käsiteltäviä asioita valmistelevista eri alojen asiantuntijoiden työpajaprosesseista. Ohjelma päättyy maaliskuussa 2010. 

– Ohjelman osanottajiksi kutsutaan laajasti päätöksentekijöitä, vaikuttajia ja asiantuntijoita eri aloilta. Uskomme saavamme mukaan joukon, jolla on näkemystä, rohkeutta ja luovuutta nähdä niitä polkuja, joista Suomen elinvoima ja siten menestys voisivat tulevaisuudessa lähteä, kertoo yliasiamies Mikko Kosonen Sitrasta.

Kehitysohjelmaa tukee talouskriisin rakenteellisia muutoksia selvittävä Sitran tutkimushanke, jossa johtavat suomalaiset taloustutkijat arvioivat kriisin pitkän aikavälin vaikutuksia kansantalouteen ja talouspolitiikkaan.

Ohjelma käynnistyy ensimmäisellä vaikuttajafoorumilla 21.9, jossa pääpuhujana esiintyy taloustieteen nobelisti, professori Paul Krugman.

Kehitysohjelman verkkosivu»

Lisätietoja

Kari Tolvanen, asiamies, Sitra
(09) 6189 9270, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Elina Kiiski, tiedottaja, Sitra
044 540 3367, etunimi.sukunimi@sitra.fi