archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sydänmerkki näkyviin myös hedelmä- ja vihannesosastoille

Sydänmerkin käyttö laajenee kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoille. Tavoitteena on, että suomalaiset lisäävät hedelmien ja kasvisten kulutusta. Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn tuella luodaan pohja toimintamallille.

Julkaistu

Kuluttajan terveellistä valintaa tuetaan

Sydänmerkin käyttö laajenee kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoille. Tavoitteena on, että suomalaiset lisäävät hedelmien ja kasvisten kulutusta. Huhtikuusta 2008 päivittäistavarakauppojen hedelmä- ja vihannesosastot merkitään pysyvästi Sydänmerkillä. Aiemmin Sydänmerkki on koskenut vain yksittäisiä tuotteita. Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn tuella luodaan pohja toimintamallille.

Sydänmerkin lisääminen yksittäisten tuotteiden lisäksi myös kaikkiin hedelmiin ja vihanneksiin tukee Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelmassa luotua terveellisen ravitsemuksen edelläkävijä-strategiaa. Hanke toteutetaan Päivittäistavarakauppa ry:n, Sydänliitto ry:n ja Kotimaiset Kasvikset ry:n yhteistyönä.

– Haluamme kaikin tavoin tukea terveyden edistämiseen tähtäävää toimijoiden välistä yhteistyötä, ohjelmajohtaja Anu Harkki Sitrasta sanoo. Kaupan mukanaolo tuo terveellisyyden lähemmäksi kuluttajan arkea.
– Kauppa haluaa hankkeella osoittaa vastuutaan ja vastata Suomessa ja EU-tasolla käytävään ravitsemuskeskusteluun tuomalla terveellisiä valintoja paremmin esille myymälöissä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine tähdentää.

ERA-ohjelmassa testataan muitakin tapoja, joilla helpotetaan ihmisten mahdollisuuksia tehdä terveellisempiä valintoja kaupassa, koulussa ja vapaa-ajalla. Hankkeissa on mukana tutkimuslaitoksia, järjestöjä ja elintarvikealan teollisuutta ja kauppaa. Tulokset hankkeista kerätään vuoden 2008 aikana. Tavoitteena on luoda niistä myös vientiä tukevia konsepteja ja toimintamalleja.

Sydänmerkki hedelmä- ja vihannesosastoille -hankkeesta järjestetään tiedotustilaisuus 15.4.2008 klo 12–13.00.

Lisätiedot hankkeesta

Päivittäistavarakauppa ry
Toimitusjohtaja Osmo Laine
Puh. (09) 1728 6111, etunimi.sukunimi@pty.fi
Tiedottaja Elina Sojonen
Puh. (09) 1728 6113, etunimi.sukunimi@pty.fi
www.pty.fi

Suomen Sydänliitto ry
Tuotepäällikkö Mari Olli
Puh. (09) 752 752 29, etunimi.sukunimi@sydanliitto.fi
www.sydanliitto.fi

Kotimaiset Kasvikset ry
Toimitusjohtaja Riikka Seppälä
Puh. (09) 6155 4550, etunimi.sukunimi@kotimaisetkasvikset.fi
www.kotimaisetkasvikset.fi

Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma
Ohjelmajohtaja Anu Harkki
Puh. (09) 6189 9458, etunimi.sukunimi@sitra.fi

Mistä on kyse?