archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tamperelaiset saivat oman pientuulivoimaoppaan

ECO2 on tuottanut tamperelaisille oppaan pientuulivoiman käyttöön. Jokamiehen opas pientuulivoiman käyttöön julkaistiin 15.6 maailman tuulipäivän kunniaksi myös verkkoversiona ECO2-hankkeen kotisivuilla. Lisäksi opasta löytyy myös Tampereen esittelypisteestä Asuntomessuilta 13.7. alkaen.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

ECO2 on tuottanut tamperelaisille oppaan pientuulivoiman käyttöön. Oppaan on kirjoittanut Suomen Tuulivoimayhdistyksessäkin aktiivisesti toimivat pientuulivoiman asiantuntija Esa Eklund. Jokamiehen opas pientuulivoiman käyttöön julkaistiin 15.6 maailman tuulipäivän kunniaksi myös verkkoversiona ECO2-hankkeen kotisivuilla. Lisäksi opasta löytyy myös Tampereen esittelypisteestä Asuntomessuilta 13.7. alkaen.

Pientuulivoimaa käsitellään oppaassa pääasiassa omakotitaloon soveltuvassa kokoluokassa, noin 2 – 3 kW, mutta tieto soveltuu hyvin myös pienempää voimalaa mökille tai hieman isompaa vaikka maataloon suunnittelevalle. Oppaassa käsitellään voimalan hankkimiseen liittyviä asioita aina tuuliolosuhteista voimaloihin, niiden käyttötapoihin, pystytykseen tarvittaviin lupiin sekä verkkoon liittämiseen tai sähkön varastointiin asti. Tietoa saa myös siitä, mihin Tampereella pitää ottaa yhteyttä lupia hakiessaan.

Lataa opas ECO2-sivuilta.