archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Terveet elämäntavat oppimalla ja oivaltamalla netissä

Sitra, Terveyden edistämisen politiikkaohjelma ja Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma sekä Opetushallitus rahoittavat Wellou.fi-terveyspalvelua. Palvelu on kouluille ilmainen ja tähtää terveellisten elämäntapojen oppimiseen jo lapsena.

Julkaistu

Uusi Wellou-palvelu tähtää siihen, että terveellinen ruoka alkaa innostaa ja ulkoilu ja liikunta houkuttaa jo alakoulussa. Perinteistä opetusta on täydennetty uudella teknologialla ja interaktiivisilla menetelmillä. Maanlaajuisen kokeiluhankkeen toteuttaja on Beneway Oy ja rahoittajina Sitra, Terveyden edistämisen ja Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelmat sekä Opetushallitus.

Wellou.fi -terveyspalvelu avataan 22. lokakuuta. Sitä on testattu yli kaksi vuotta ravitsemuksen ammattilaisten voimin, muun muassa Kuopion yliopistossa ja useissa kouluissa. Interaktiivisen opetusmenetelmän avulla lapsi oppii tekemään itseään koskevia terveyttä edistäviä valintoja ja muodostamaan terveellisiä arkirutiineja, kuten valitsemaan oikeanlaisen välipalan. Palvelun WoimaWuosi aktivoi lapset liikkumaan joka päivä.

– Palvelua on testattu useissa kouluissa, se on ollut tuhansien lapsien käytössä. Opettajat ovat kiitelleet menetelmää ja kertoneet lasten ottaneen sen erittäin hyvin vastaan, Benewayn toimitusjohtaja Harri Sulku sanoo. Sulkun mukaan palvelua kehitetään jatkossakin ja se on tarkoitus myös konseptoida vientituotteeksi.

Hauska tapa oppia terveyttä ja elämäntapoja

Sitra, Terveyden edistämisen politiikkaohjelma ja Lasten, nuorten ja perheiden politiikkaohjelma sekä Opetushallitus rahoittavat hanketta vuosien 2008–2010 aikana. Jatkuvasti päivittyvä palvelu on kouluille ilmainen.

– Jos haluamme vaikuttaa kansalaisten terveyteen, on paras keino lähteä liikkeelle lapsista. Internetiä, erityisesti interaktiivisuutta voidaan hyödyntää oppimisessa ja ohjata lapsia terveellisiin valintoihin innostavan puuhailun ja leikin keinoin, Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERAn ohjelmajohtaja Anu Harkki sanoo.

Hallituksen politiikkaohjelmien ohjelmajohtajien Maija Perhon ja Georg Henrik Wreden mielestä palvelu tavoittaa erinomaisesti kaikki alakoululaiset kouluissa sekä vanhemmat ja sidosryhmät kotona ja tarjoaa uudenlaisia oppimisen tapoja terveellisiin elämäntapoihin.

Vuoden vaihteessa palvelu on saatavissa Opetushallituksen rahoituksen turvin myös ruotsinkielellä.

– Pidämme tärkeänä, että tämä materiaali on tasavertaisesti kaikkien koulujen käytettävissä, opetusneuvos Kaisa Vähähyyppä Opetushallituksesta kiittää.

Lisätietoja

Sitran Elintarvike- ja ravitsemusohjelma ERA
Anu Harkki, puh. 09 6189 9458 tai 050 431 1651
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Markku Mikola, puh. 09 6189 9235 tai 040 771 8030
etunimi.sukunimi@sitra.fi

Beneway Oy
Harri Sulku, puh. 0400 355 592
etunimi.sukunimi@beneway.fi

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma
Georg Henrik Wrede, puh. 09 16077900 tai 0400 810077

Terveyden edistämisen politiikkaohjelma
Maija Perho, puh. 09 160 72409 tai 050 443 0805

Opetushallitus
Kaisa Vähähyyppä, puh. 040 348 7702

Wellou.fi-terveyspalvelu »
Kuvia ja lisätietoa medialle »

Mistä on kyse?