archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Uusi yhteiskunnallisten sijoitusten rahasto

Tuoreessa raportissa esitetään rahaston perustamista yhteiskunnallisten yritysten kasvun rahoittamiseksi. Uusi rahoitusmalli kannustaa instituutioita ja yksilöitä hyvän tekemiseen ja synnyttää yhteiskunnallisia yrityksiä.

Julkaistu

Yhteiskunnallisen yrittämisen rahastomalli -raportissa esitetään rahaston perustamista yhteiskunnallisten yritysten kasvun rahoittamiseksi. Hankkeessa on pyritty löytämään sellainen Suomeen istuva rahoitusmalli, joka kannustaa instituutioita ja yksilöitä hyvän tekemiseen sekä synnyttää ja kasvattaa yhteiskunnallisia yrityksiä.

Yhteiskunnallinen yritys on ilmiönä puhuttanut viime vuosien aikana. Vallitsevassa keskustelussa yhteiskunnallinen yrittäjyys karsinoidaan herkästi sosiaali- ja terveyssektoriin. Uutta toimintaa voi kuitenkin syntyä minkä tahansa yhteiskunnallisen epäkohdan tai mahdollisuuden ympärille. Mahdollisuuksia on valtavasti: nuorten hyvinvoinnissa, alueellisessa elinvoimaisuudessa, kulttuurissa, liikunnassa, erityisryhmien tarpeissa ja koulutuksessa.

Liikkeenjohdon konsulttiyritys Eera toteutti rahoitusselvityksen yhdessä Ajatushautomo Demos Helsingin kanssa. Hankkeen rahoittajina ovat Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Tapiola-yhtiöt, Kuntaliitto ja Sitra.

Lisätietoja

Eeran tiedote ja raportti »