archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Uusiutuvaa energiaa loma-asumiseenkin

Lappeenrannan asuntomessuilla esitellään ainutlaatuinen tapa tuottaa lämpöä loma-asumiseen.

Kirjoittaja

Julkaistu

Lappeenrannan asuntomessut 25.7.7.7.2012 antavat katsauksen tulevaisuuden loma-asumiseen. Yksi messukohteista esittelee ainutlaatuisen tavan tuottaa lämpöä loma-asumiseen keskittyvälle alueelle. One1 Oy:n ja Lappeenrannan Energian yhdessä toteuttama paikallinen aluelämpökeskus jakaa Saimaasta keräämänsä lämpöenergiaa messualueen loma-asunnoille. Messukohteista suurin osa on liittynyt lämpökeskukseen.

One1 Oy:n ja Lappeenrannan Energian yhteistyönä syntyi uudenlainen lähienergiamalli, jossa valtaosa alueen kiinteistöjen energiatarpeesta tuotetaan paikallisesti uusiutuvalla energialla.  Messutaloilla on yhteinen lämpövoimalaitos, jonka hybridiyksikkö käyttää 80-prosenttisesti useita energialähteitä; geotermistä lämpöä Saimaasta, aurinkoenergiaa ja maakaasua, jolla tasataan talven kulutushuippuja, sekä hyödyntää uusiutuvista energianlähteistä tuotettua sähköä.

–  Paikallisen aluelämpökeskuksen toteutus osoittaa, että vaihtoehtoiset uusiutuvat energiantuotantotavat voivat kilpailla perinteisten energiamuotojen kanssa. Uskomme, että loma-asuntomessuilla esiteltävät ratkaisu on vasta päänavaus ja tämän kehitys jatkuu, toteaa One1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Kallio.

Sitra ja Cleantech Invest Oy ovat omistajina mukana kehittämässä One1 Oy:n uusiutuvaa energiaa hyödyntävää palvelukonseptia, liiketoiminnan kasvua ja kansainvälistymistä.

One1 Oy esittelee loma-asuntomessuilla uusiutuvan energian aluelämpöyksikköä ja energiapalveluita kohdenumerossa 21.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Markku Sjöstedt, Liiketoiminnan kehitys- ja rahoitus, Sitra, puh. 0294 618 427, etunimi.sukunimi@sitra.fi
toimitusjohtaja Mika Kallio, One1 Oy, puh. 044 323 7707, etunimi.sukunimi@one1.fi
verkkosivut: one1.fi

Lisää tästä aiheesta!