archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Valtakunnalliset palvelukeskukset kiinnostaneet jo 153 kuntaa ja 24 kuntayhtymää

153 kuntaa ja 24 kuntayhtymää on lähtenyt mukaan Sitran käynnistämiin neuvotteluihin kahden valtakunnallisen, tietotekniikkaan sekä talous- ja henkilöstöhallintoon keskittyvien palvelukeskusten perustamisesta.

Kirjoittaja

Antti Kivelä

Julkaistu

153 kuntaa ja 24 kuntayhtymää on lähtenyt mukaan Sitran käynnistämiin neuvotteluihin kahden valtakunnallisen, tietotekniikkaan sekä talous- ja henkilöstöhallintoon keskittyvien palvelukeskusten perustamisesta.

– Uusien, kuntien täysin omistamien palvelukeskusten avulla voidaan luoda valtakunnallinen palvelukeskusmalli, joka tuo yhtenäisyyttä tällä hetkellä vallitseviin erilaisten järjestelmien viidakkoon. Tarkoitus on tukea kuntien tietojärjestelmien uudistamista erityisesti sähköisen asioinnin näkökulmasta, yhtenäistää laadukkaan tiedon tuottamista kuntien menoista ja tuloista kuntien suunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi sekä parantaa kuntien tarjoamien palveluiden laatua samalla hilliten kustannusten nousua, ohjelmajohtaja Antti Kivelä toteaa.

Neuvotteluihin mukaan lähteneiden kuntien ja kuntayhtymien yhteenlaskettu asukasmäärä vastaa reilusti yli puolta Suomen väkiluvusta.

Luettelo kunnista ja kuntayhtymistä »
Kuntia eniten kiinnostaneet kysymykset vastauksineen (pdf) »

Palvelusisältö määritellään yhdessä kuntien kanssa

Neuvottelut käydään liiketoimintasuunnitelmien pohjalta, jotka Sitra teki alkuvuoden aikana yhteistyössä yli 20 kunnan ja kuntayhtymän sekä Kuntaliiton ja valtion kanssa. Perustettavien palvelukeskusten palvelusisältö määritellään yhdessä kuntien asiantuntijoiden kanssa kuntaneuvottelujen pohjalta.

Neuvotteluissa määritellään kuntien eri ICT-palveluiden tarpeita, muun muassa sovelluspalvelujen, tietohallinnon johtamiseen ja hankintoihin liittyvien asiantuntijapalveluiden sekä infrastruktuuriin liittyvien käyttäjäpalveluiden osalta. Talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämiseen liittyviä kuntien tarpeita selvitetään rakenteiden, toimintamallien ja järjestelmien yhtenäistämisen pohjalta muun muassa taloushallinnossa ja -suunnittelussa, palkkahallinnossa sekä hankinnoissa.

Neuvottelut jatkuvat kevääseen 2010, jolloin päätetään osakeyhtiömuotoisten palvelukeskusten perustamisesta.

Lisätietoja

Toimialajohtaja Kimmo Haahkola
Puh. 050 380 8603, etunimi.sukunimi@sitra.fi
Viestintäpäällikkö Johanna Pellinen
Puh. 040 561 2551, etunimi.sukunimi@sitra.fi