archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Veikko Simunaniemi 2010 asuntovaikuttaja

Järvenpään Mestariasunnot Oy:n toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi on valittu vuoden 2010 asuntovaikuttajaksi. Hän on kehittänyt Mestariasunnot-konsernista innovatiivisen toimijan vuokra-asuntojen markkinoille. Järvenpäähän on esimerkiksi rakenteilla Suomen ensimmäinen nollaenergiakerrostalo.

Julkaistu

Järvenpään Mestariasunnot Oy:n toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi on valittu vuoden 2010 asuntovaikuttajaksi. Hän on kehittänyt Mestariasunnot-konsernista innovatiivisen toimijan vuokra-asuntojen markkinoille. Järvenpäähän on esimerkiksi rakenteilla Suomen ensimmäinen nollaenergiakerrostalo. Siinä on 44 asuntoa huonokuntoisille ja muistihäiriöisille vanhuksille.

– Nollaenergiatalon rakentaminen ei ole kovinkaan vaikeaa eikä paljonkaan normaalia kalliimpaa, jos löytyy tahtoa ja uskallusta. Kaikki osaaminen, järjestelmät ja tuotteet ovat olemassa, mutta niiden yhdistäminen vaatii ennakkoluulotonta ajattelua ja yhteen hiileen puhaltavia toimijoita, Veikko Simunaniemi toteaa. Hän on myös toiminut erittäin aktiivisesti vuokrataloyhtiöiden yhteistyön ja verkottumisen lisäämiseksi.

Puretun elementtikerrostalon tontille rakennettava Järvenpään nollaenergiatalo tuottaa näillä näkymin energiaa jopa enemmän kuin se kuluttaa. Energiansa se saa pääosin aurinko- ja maalämmöstä. Nollaenergiatalon kehittämiskokonaisuuteen kuuluu Kuopion opiskelija-asuntojen hanke, joka oli asuntomessujen oheiskohteena. Kehityshanketta rahoittavat Tekes, Sitra ja ARA.

Asuntovaikuttajan valinta perustui Nordean, Rakennuslehden ja Suomen Asuntotietokeskuksen järjestämään nettiäänestykseen, jossa annettiin lähes 1 500 ääntä. Simunaniemi sai reilun kolmanneksen eli 35 prosenttia annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Tommi Rytkönen 24 prosentin ääniosuudella. Noin 15 prosenttia äänistä sai Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston ATT:n toimitusjohtaja Sisko Marjamaa.

Lue lisää Suomen Asuntotietokeskuksen tiedotteesta »