archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

WoodPrime Oy tuo puurakentamiseen kattavan palvelukonseptin

Kirjoittaja

Janne Ahlström

Johtava asiantuntija, Tietoyhteiskunnan mahdollistaminen, Liiketoiminnan kehitys ja rahoitus

Julkaistu

Puutuotealan rakennusosatuotantoon erikoistuva yhtiö WoodPrime Oy aloittaa liiketoimintansa Kouvolassa.

– Yhtiön toiminnan käynnistyminen on varmistunut rahoituspohjan ja perustamissopimuksen allekirjoituksen myötä, kertoo WoodPrime Oy:n osakas, hankkeen vetäjä Ari Martonen. Yhtiö ostaa samalla Rasto Oy:n elementtiliiketoiminnan 1.6.2012. Alkuvaiheessa yhtiö työllistää 10-12 henkilöä. Syksyn mittaan investointien valmistelun ja henkilöstön koulutuksen alkamisen myötä henkilöstön määrä kasvaa 30-40 henkilöön.

– WoodPrime Oy:n liiketoiminta tuo puurakentamiseen uudenlaisen konseptin, joka perustuu kattavien puurakentamisen ratkaisujen tarjoamiseen asiakkaille. Rakentajat ja rakennuttajat saavat WoodPrimelta tuotteet ja palvelun suunnittelusta valmistuksen kautta työmaa-asennukseen saakka, kuvailee Martonen.

Woodinno-hankkeen projektipäällikön tehtävistä WoodPrime Oy:n toimitusjohtajaksi siirtyvän Jari Pajalan mukaan tämänkaltainen palvelukonsepti on puuttunut tähän mennessä puurakentamisesta Suomessa.

– Tarjoamme monipuolisia liiketoimintakumppanuuksia kaikille rakennusalan yrityksille Suomessa ja Venäjän lähialueilla. Raaka-ainehankinnassa ja logistiikassa haemme kumppanuuksia erityisesti paikallisten yrittäjien kanssa, sanoo Pajala.

Yhteisösijoittajat haluavat edistävää kilpailukykyistä puurakentamista ja kestävää kehitystä

WoodPrime Oy:n osakaspohja koostuu yhteisö- ja yksityisistä sijoittajista. Osakkaina ovat Sitra, MTK, Puuliitto, Finnveran aloitusrahasto Vera sekä Rasto Oy, Ari Martonen, Jari Pajala ja Risto Kauppila

Yhteisösijoittajat perustelevat osakkuuttaan yhtiössä tahdollaan vaikuttaa kilpailukykyiseen kestävän kehityksen mukaiseen rakentamiseen, puurakentamisen edistämiseen ja työllisyyteen. Sitran sijoituspäätös perustuu Janne Ahlströmin mukaan Sitran tavoitteisiin sekä edistää kestävää kehitystä ja luonnonvarojen tehokasta käyttöä että hyviin tuotto-odotuksiin.

– Tämänkaltainen jalostusarvon nosto edistää pyrkimystä erittäin hyvin, sanoo Ahlström. MTK:n Heikki Laurisen mukaan maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestölle on tärkeää toimia edustamiensa elinkeinojen puolesta ja sen osana puun käytön monipuolistamiseksi sekä puurakentamisen edistämiseksi.
– MTK toteuttaa perustehtäväänsä eli edunvalvontaa tänä päivänä usein eri tavoin. Sen osana toimimme myös pääomasijoittajina yksittäisissä hankkeissa, jotka ovat sekä hyvin valikoituja että samalla jäsenkuntamme näkökulmasta erityisen merkittäviä. Odotamme  näistä hakkeista luonnollisesti myös hyvää taloudellista tuottoa, kuvailee Laurinen.

Puuliiton puheenjohtajan Sakari Lepolan mukaan tämänkaltaiset sijoitukset eivät ole Puuliitolle arkipäivää.
– Kun viime vuosina on perinteisestä puutuoteteollisuudesta kadonnut tuhansia työpaikkoja, näemme puurakentamisen vahvana kasvualueena, kertoo Lepola.
– Tässä tilanteessa haluamme olla mukana edistämässä puurakentamista.

Lisätietoja

WoodPrime Oy, Ari Martonen 050 2406, etunimi.sukunimi@woodfront.eu
WoodPrime Oy, Jari Pajala, toimitusjohtaja, etunimi.sukunimi@kouvola.fi, 0400 4884352