archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Yhteiskunnallinen yritys, hae Hyvän työn -palkintoa!

Kirjoittaja

Kirsi Mäki

Asiantuntija, viestintä, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Yhteiskunnallisten yritysten koalitio etsii yhteiskunnallisen yritystoiminnan malli-esimerkkiä: innovatiivista, kasvukykyistä ja vahvaa yhteiskunnallista arvopohjaa toteuttavaa yhteiskunnallista yritystä.

Kuka voi hakea?

Hyvän työn palkintoa voi hakea seuraavat kriteerit täyttävä yhteiskunnallinen yritys:

  • yritys on syntynyt ratkaisemaan jotain selkeästi määriteltävää yhteiskunnallista tai ympäristöongelmaa ja se käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen
  • yritys luo myös toimintatavoillaan positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia
  • yrityksellä on yhteiskunnallisen vaikuttavuuden tavoite
  • yritys on perustettu vähintään kaksi vuotta sitten ja se työllistää vähintään kolme henkilöä
  • yrityksen liiketoiminta on kannattavaa ja sillä on hyvät kasvunäkymät

Miten voi hakea?

  1. Lähetä koalitiolle videoklippi, jossa vastataan seuraaviin kysymyksiin:
  • Mitä yhteiskunnallista ongelmaa yritys liiketoiminnallaan ratkoo, kuinka yritys on siinä onnistunut?
  • Miten yrityksen toimintatavat ovat yhteneväiset sen yhteiskunnallisten tavoitteiden kanssa?
  • Mitkä ovat yrityksen kasvunäkymät?

Videon maksimimitta on kaksi minuuttia, ja se toimitetaan koalitiolle lähettämällä osoitteeseen yykoalitio (at) gmail.com linkki Vimeoon tai YouTubeen ladattuun videoon. Videon laatu ei ole arvioitava asia, vaan vastausten sisältö. Jos video on julkinen, koalitio levittää sitä esimerkiksi Facebook -sivullaan.

  1. Lähetä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen yykoalitio (at) gmail.com:

Yrityksen perustamisvuosi, henkilöstömäärä, omistajapohja, viimeisimmän päättyneen tilikauden tasekirja ja yhtiöjärjestys tai säännöt.

Palkinnon viimeinen hakupäivä on 10.8.2012. Kärkiehdokkaita haastatellaan viikoilla 33–34,  palkinnon saaja valitaan elokuussa.  Lisätietoja kilpailusta saa koalition sähköpostiosoitteesta.

Hyvän työn palkinto

Yhteiskunnalliselle yritykselle myönnettävä Hyvän työn palkinto jaetaan Suomalaisen Työn Liiton juhlavuoden huipentavassa Suomalaisen Työn Gaalassa, joka järjestetään 24.9.2012 Helsingin Musiikkitalossa. Juhlassa palkitaan Hyvän työn palkinnoilla 12 yritystä tai henkilöä yrityksen menestyksen takana. Palkintoina jaettavat uniikkiteokset ovat suomalaisten nuorten suunnittelijoiden taidonnäytteitä. Juhla televisioidaan ja esitetään MTV3-kanavalla lauantaina 13.10.2012 kello 16.30–18.00.

Yhteiskunnallisten yritysten koalition myöntämän Hyvän työn palkinnon rahoittavat koalitioon kuuluvat Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiö, Lasten Päivän Säätiö, Setlementtiliitto, Sitra, British Council, Asumispalvelusäätiö ASPA ja ASPA Palvelut Oy.