archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ympäristön hyväksi -palkinto Pienen suuren energiakirjan kirjoittajalle

Toimittaja ja tietokirjailija Jussi Laitinen on valittu Sitra-sarjassa äskettäin julkaistun Pienen suuren energiakirjan (Into Kustannus 2010) johdosta Ympäristön hyväksi -palkinnon saajaksi. Tämän vuoden palkinto jaetaan Jussi Laitisen ja toisen toimijan kesken. Pieni suuri energiakirja on toteutettu Sitran Energiaohjelman tuella.

Julkaistu

Toimittaja ja tietokirjailija Jussi Laitinen on valittu Sitra-sarjassa äskettäin julkaistun Pienen suuren energiakirjan (Into Kustannus 2010) johdosta Ympäristön hyväksi -palkinnon saajaksi. Tämän vuoden palkinto jaetaan Jussi Laitisen ja toisen toimijan kesken. Pieni suuri energiakirja on toteutettu Sitran Energiaohjelman tuella.

Kirja on selkeästi ja ymmärrettävällä kielellä kirjoitettu johdatus järkevään energiankäyttöön kotona. Kuvitettu opas kertoo havainnollisesti, miten sähköä ja lämpöä voi säästää ja käyttää tehokkaasti. Pienet ja helpot toimenpiteet voivat poikia satoja euroja vuodessa. Samalla kutistuu hiilijalanjälki, jonka suurin siivu kuluttajilla kertyy nimenomaan asumisesta. Kirja sopii omakotiasujien lisäksi myös kerrostalojen asukkaille ja kesämökkeilijöille.

Ympäristön hyväksi -palkinto on Suomen Messusäätiön 10 000 euron palkinto, jonka Säätiö jakaa yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton, Suomen ympäristökeskuksen ja Ympäristöministeriön kanssa. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi Ympäristö, Yhdyskunta, Vesi & Viemäri, Jäte & Kierrätys -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna päätettiin palkita kestävään korjausrakentamiseen tai energia- ja materiaalitehokkuuteen toiminnallaan positiivisesti vaikuttanut suomalainen. Palkittava sai olla henkilö, henkilöiden tai yhteisöjen muodostama ryhmä, yritys tai muu yhteisö.
 
Voittajat on valinnut raati, johon kuuluvat Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi, Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, Ympäristöministeriön ylijohtaja Helena Säteri ja Suomen Messujen näyttelyryhmäpäällikkö Peter Guthwert.

Palkinnot jaettiin 6.10. klo 11.00 Cleantech -seminaarissa Helsingin Messukeskuksessa. Jakajina olivat raadin puheenjohtaja Tarmo Pipatti ja asuntoministeri Jan Vapaavuori.

Palkinnon saajia haastatellaan Messukeskuksessa myös Suomen ympäristökeskuksen SYKE-Plazalla.

Lisätietoja

Lue lisää Suomen Messusäätiön tiedotteesta »

Mistä on kyse?