archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

YTHS:n ja Sitran yhteishanke tuo videovälitteisen etäkonsultaation hoitajien vastaanotoille

Kirjoittaja

Tiina Heinilä

Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

YTHS:n terveydenhoitajien vastaanotoilla otetaan tammikuussa käyttöön videovälitteinen etäkonsultaatio. Se mahdollistaa lääkärin tai muun opiskeluterveydenhuollon ammattilaisen osallistumisen vastaanotolle videoyhteyden avulla. YTHS:n ja Sitran yhteishankkeen tavoitteena on selvittää, millaisia vastaanottoja hoitajan ja etälääkärin yhteistyöllä on mahdollista järjestää.

Etäkonsultaatio tuo YTHS:n palvelut entistä paremmin opiskelijoiden saataville. Etäkonsultaatiota käytetään perinteisen vastaanottotoiminnan rinnalla. Se tuo helpotusta niille paikkakunnille, joilla ei ole tarjota kaikkia opiskeluterveydenhuollon palveluja. Etäkonsultaatiossa voidaan hyödyntää mm. psykologin, psykiatrisen erikoissairaanhoitajan, ihotautilääkärin, yleislääkärin ja seksuaalineuvojan asiantuntemusta.

”Uskomme, että asiakkaamme ottavat tämän palvelun nopeasti käyttöön”, toteaa YTHS:n terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari. ”Etäkonsultaation avulla opiskelijalla on mahdollisuus muun muassa akuuttiasioissa saada nopeasti yhteys lääkäriin.”

Etäkonsultaatio tulee käyttöön Tampereen, Joensuun, Savonlinnan, Lappeenrannan ja Turun toimipisteissä. Niin potilailta kuin henkilökunnalta kerätään kokeilun aikana kokemuksia siitä, millaisissa hoitotapahtumissa etälääkärin konsultaatio toimii. Etäkonsultaation mahdollisesta laajenemisesta muihinkin YTHS:n toimipisteisiin tiedotetaan säätiön verkkosivuilla.

MeeDoc-videokonsultaatio on YTHS:n, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja MeeDoc Labs Oy:n yhteishanke. Sitra toimii hankkeen rahoittajana.

”Suomalaiset haluavat enemmän ja parempia sähköisiä terveydenhoitopalveluita, selvityksemme mukaan muun muassa neuvonnan ja konsultoinnin alalle”, Tapio Tuomi Sitrasta kertoo.

”Tämän hankkeen tavoitteena on selvittää, millaisia vastaanottoja hoitajan ja etälääkärin yhteistyöllä on mahdollista järjestää. Tulokset ovat erittäin kiinnostavat paitsi YTHS:n kannalta, myös laajemmin.”

Lisätiedot:

Sisältöasiat: YTHS:n terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari, p. 046 710 1303, hanna.kari(at)yths.fi
Tekniset asiat: MeeDoc Labs Oy, Business Development Aleksi Seppo, p. 0400 513 304, aleksi(at)meedoc.com

Mistä on kyse?