RATKAISU 100

Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän. Parhaan idean kehittäjät saavat ratkaisun toteuttamiseen miljoona euroa.

AJANKOHTAISTA

Pysy kärryillä, missä mennään.

Kisan tuoreimmat kuulumiset löytyvät osoitteessa www.ratkaisu100.fi

MISTÄ ON KYSE?

Ratkaisu 100 on avoin kilpailu, jossa etsitään ratkaisuja yhteen Suomen tulevaisuuden tärkeimmistä haasteista.

Sitran kaksivuotinen haastekilpailu etenee kolmessa vaiheessa:

  1. Kysymme suomalaisilta, mikä on tärkein koko Suomea koskettava yhteiskunnallinen haaste.
  2. Eri taustoista ponnistavat ratkaisijat kokoavat tiimejä selättämään valittu ongelma.
  3. Tiimit kisaavat siitä, ketkä kehittävät parhaan ratkaisun haasteeseen.

Kilpailun päätteeksi voittajat saavat ratkaisunsa toteuttamiseen miljoona euroa.

Mikä haaste Suomen on ratkaistava? Sano sinä!

Ratkaisu 100 -kilpailu kääntää Suomen ongelmat voimavaraksi ja yhteiset haasteet suuriksi mahdollisuuksiksi. Mutta minkä yhteiskunnallisen haasteen haluamme ratkaista?

Kilpailu käynnistyi avoimella keskustelulla. Kysyimme suomalaisilta, mikä on Suomen tulevaisuuden kannalta tärkein haaste: huoli, ongelma tai mahdollisuus. Haasteideoiden haku oli auki 19.2.–15.4.2016 ja ehdotuksia tuli tänä aikana yli tuhat kappaletta.

Keskustelussa syvensimme ymmärrystämme esiin nousevista haasteista. Millaisiin suurempiin kehityskulkuihin huolet kytkeytyvät? Miten ongelmat ovat syntyneet ja miksi? Millaisia mahdollisuuksia emme vielä hyödynnä?

Lopuksi valitsimme yleisöäänestyksellä yhdessä haasteen, johon kilpailijoiden on löydettävä ratkaisu. Haasteeksi valittiin Osaamisen ja kykyjen parempi tunnistaminen ja hyödyntäminen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.

Keksitkö sinä ratkaisun? Kokoa tiimi.

Kilpailun toisessa vaiheessa keräämme koolle terävimmät tiimit vastaamaan yhdessä valittuun haasteeseen.

Ratkaisijoita voivat olla ketkä vain: julkisen sektorin toimijat, tutkijat, yrittäjät tai pelle pelottomien yhteisöt. Moninaisista taustoista ponnistavat tiimit kehittävät uusia tapoja selättää käsissä oleva haaste.

Avoin ratkaisijahaku oli auki 27.10.2016-13.2.2017, jolloin saimme kilpailun yhetensä 231 hakemusta. Kilpailuun valittiin mukaan 15 kivenkovaa tiimiä.

Kenen ratkaisu voittaa? Seuraa kisaa.

Kisavaiheessa vuonna 2017 joukkueita autetaan kehittämään ideasta käytännön sosiaalinen innovaatio valittuun haasteeseen. Ratkaisut kohtaavat myös tosielämän testin: kehitettyjä ideoita kokeillaan käytännössä ja jatkojalostetaan pilotointivaiheessa.

Kilpailua voit seurata Ratkaisu 100:n omalla sivulla www.ratkaisu100.fi, kilpailun Facebook-ryhmässä ja Twitterissä tunnisteella #Ratkaisu100. Voit myös tilata Ratkaisu 100 -uutiskirjeen!

Entä sitten? Sanoista tekoihin.

Tulevaisuus on tekoja tässä hetkessä. Jotta ratkaisut eivät jäisi vain hyviksi ideoiksi, kilpailun päätteeksi voittajat saavat ratkaisunsa toteuttamiseen miljoona euroa. Voittajat julkistetaan Sitran 50-vuotisjuhlassa 16.11.2017.

On aika tehdä ja toimia – yhdessä.

Jäikö jokin epäselväksi? Katso kilpailun Usein kysytyt kysymykset.

Julkaisut

Painavaa asiaa.

OTA YHTEYTTÄ

Soita jo!

Mistä on kyse?