Sitra kansanvaltaa peruskorjaamassa 2018–2021

Projektimme tavoitteena oli vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Mitä tuli tehtyä? Entä mitä vielä pitäisi korjata? Koostimme tälle sivulle tähänastisen työmme tuloksia ja oppeja sekä väläyksiä siitä, millaisiin aiheisiin tartumme seuraavaksi.

Digivalta: Päätätkö sinä vai algoritmit?

Teknologian nopea kehitys, datan määrän kasvu sekä mediaympäristön muutos haastavat perinteisiä toimijoita ja kansanvaltaisia instituutioita. Selvitämme, millaista on uudenlainen digitaalinen valta ja miten voisimme tunnistaa nykyistä paremmin uusia vaikuttamisen tapoja.

Lue lisää!

Työtä ja tuloksia.

Osallisuus: Mitä ovat tulevaisuuden keinot vaikuttaa?

Suomalainen demokratia on ollut menestystarina. Työskentelemme sen puolesta, että tarina jatkuisi vahvana myös tästä eteenpäin. Tuemme demokratian kehitystä kokeiluin ja selvityksin sekä tukemalla uusia osallistumisen tapoja.

Lue lisää!

Työtä ja tuloksia.

Instituutiot: Voiko päätöksentekoa muuttaa?

Vauhditamme julkisen päätöksenteon kehittämistä kohti siilotonta yhteistoimintaa. Tavoitteena on niin ikään vahvistaa edustuksellisen demokratian uudistumiskykyä, päätöksentekoprosessien läpinäkyvyyttä ja kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

Lue lisää!

Työtä ja tuloksia.

Sitra Lab 3: Miten avata demokratian kapeikot?

Kolmannessa Sitra Lab -koulutusohjelmassa pureuduttiin demokratian sekä yhteiskunnallisen osallistumisen ja osallisuuden haasteisiin. Mukana oli 10 kiinnostavaa tiimiä, jotka kehittivät valmiuksiaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemiseksi.

Tulevaisuuskirjasto – ruokaa ajatuksille

Kohti jatkuvaa kehittämistä tiedon pohjalta.

Lue lisää!

Tässä mennään nyt.

Ota yhteyttä!

Kerromme mieluusti lisää työstämme.

Mistä on kyse?