Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Alasatakunta on vuoden Lukijan valinta

Uutismedian liiton Lukijan valinnan nimesi Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja Veera Heinonen. Paikallisjournalismi voi parhaimmillaan pitää paikallisen yhteisön ja sen demokratian elävänä, sanoo Heinonen Uutismedian liiton tiedotteessa.

Kirjoittaja

Krista Takkinen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Poiminta tiedotteesta:

”Journalismin keskeisiä yhteiskunnallisia tehtäviä on valtaapitävien vahtimisen lisäksi erilaisten äänten ja näkökulmien esiin nostaminen ja toisaalta myös maailman selittäminen esimerkiksi kontekstoimalla tapahtumia. Sirpaloituneessa informaatioympäristössä ja monimutkaistuvassa maailmassa näiden tehtävien tärkeys korostuu – varsinkin, jos haluamme pitää kiinni yhteiskunnallisesta koheesiosta ja nykyisenkaltaisesta edustuksellisesta demokratiasta”, Heinonen pohjustaa valintaansa.

”Ponteva, tarkkanäköinen ja kaikille väestöryhmille merkityksellinen paikallisjournalismi voi parhaimmillaan olla se tarvittava happi, joka pitää paikallisen yhteisön ja sen demokratian elävänä”, Heinonen sanoo.

”Alasatakunta on voimakkaasti kiinni ajassa. Kilpailulehden (1.3.2022) punaisena lankana on Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Lehdessä on muun muassa aukeaman juttu paikkakunnalla työskentelevien ukrainalaisten tunnelmista ja miten paikallinen yhteisö organisoi apua Ukrainaan. Arvokasta on myös pääkirjoituksen ja kolumnien pyhittäminen asialle”, Heinonen perustelee valintaansa.

Kärkisijoille ylsivät myös Iijokiseutu ja Janakkalan Sanomat. Lue lisää Heinosen ajatuksia paikallisjournalismin merkityksestä Uutismedian liiton tiedotteesta.

Mistä on kyse?