Arvioitu lukuaika 1 min

Avoimet Erätauko-keskustelut

Tervetuloa mukaan kaikille avoimiin Erätauko-dialogeihin! Osallistumalla dialogiin saa parhaiten käsityksen siitä, mistä dialogissa ja Erätauossa on kyse.

Kirjoittaja

Maikki Siuko

Asiantuntija, Osaamisen aika, Sitra

Julkaistu

Rakentava keskustelu on taito, jonka voi oppia. Dialogiin osallistuminen on oiva keino lisätä ymmärrystä käsiteltävästä aiheesta, eri näkökulmista sekä muista ihmisistä. Samalla osallisuus vahvistuu sekä keskusteluryhmän kesken että yhteiskuntaan laajemmin. Parhaimmillaan dialogi johtaa ennalta-arvaamattomiin oivalluksiin ja uuteen ajatteluun.

Katso avoimet Erätauko-keskustelut alta ja ilmoittaudu mukaan!

Lista päivittyy suunnitelmien tarkentuessa keskusteluista.

Hanke

Erätauko

Erätauko on avoimesti hyödynnettävissä oleva tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua.

Kirjoittaja

Maikki Siuko

Asiantuntija, Osaamisen aika, Sitra

Julkaistu

Avoimet Erätauko-keskustelut

25.4.

Erätauko-keskustelu: Mikä estää meitä saavuttamasta hiilineutraaliutta arjessa nyt?

Järjestäjä: Päijät-Hämeen liitto. Lisätiedot ja ilmoittautuminen. 

Espoon kirjastojen Erätauko-keskustelut

Tulevat keskustelut löytyvät täältä.

Useita päivämääriä

Järjestötoiminnassa oppimisen tulevaisuusdialogit

Järjestöt ovat tärkeitä yhdessä oppimisen paikkoja. Oppimisen ja kouluttamisen tavat kuitenkin muuttuvat. Millainen on järjestötoiminnassa tapahtuvan koulutuksen ja oppimisen tulevaisuus? Opintokeskus Sivis kutsuu sinut dialogiin, jonka avulla haluamme lisätä yhteistä ymmärrystä oppimisesta ja järjestötyöstä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu paikkakuntakohtaisesti alla olevien linkkien kautta:
Helsinki (Pitkäsillanranta 3 B, 5. krs) 29.1.2019 klo 15-17. Ilmoittaudu tästä
Joensuu (Kauppakatu 27 b A 39) 29.1.2019 klo 15-17. Ilmoittaudu tästä
Oulu (Kansankatu 53) 30.1.2019 klo 13-15. Ilmoittaudu tästä
Tampere (Hämeenkatu 13 b A) 29.1.2019 klo 15-17. Ilmoittaudu tästä 
Turku (Yliopistonkatu 24 A 14) 29.1.2019 klo 15-17. Ilmoittaudu tästä

10.1.

Unelmoivien kehittäjien Erätauko

Kukunori ry:n Propellipäät-hanke kutsuu Sinut, uteliaan kehittäjän, mukaan dialogiin, jonka tavoitteena on aistia yhdessä, mitä koemme ja mitä pidämme tärkeänä. Dialogin tavoitteena on tutkia, että löydämmekö yhteistä punaista lankaa tai punaisia lankoja, joiden puitteissa voisimme tukea toisiamme tehdessämme parempaa maailmaa. Ideoidaan samalla, miten voisimme sparrata toisiamme myös tapaamisten välillä. Tervetuloa sanoittamaan yhteisiä kokemuksiamme torstaina 10.1.2019 klo 13 – 16 osoitteessa Malmin raitti 17 B 3.krs. Helsinki.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

12.12.

Rauhanpaikka-dialogi Kontulassa

Rauhanpaikat -dialogit etsivät vihapuheelle vastavoimaa: miten eri tavoilla, erilaisesta maailmankuvasta todellisuutta peilaavat ihmiset voivat keskustella herkästi kiihdyttävistä aiheista rauhallisesti, toisiaan kuunnellen ja ymmärrykseen pyrkien? Mistä voidaan löytää rauhanpaikkoja vihapuheen tilalle? Rauhanpaikkoihin liittyvää avointa kansalaisdialogia käydään Kontulan kirjastossa 12.12. klo 13. Lisätiedot ja ilmoittautuminen. 

10.12.

Rauhanpaikka-dialogi Malmilla

Mikä on sinun rauhanpaikkasi? Miten paikoista tulee rauhanpaikkoja? Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että et tunne jotakin paikkaa turvalliseksi? Dialogi järjestetään maanantaina 10.12.2018 klo 16.30 – 18.00. Järjestäjä: Kanssala. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

29.11.

Rauhanpaikka-dialogi Kalasatamassa

Mikä on sinun rauhanpaikkasi? Miten paikoista tulee rauhanpaikkoja? Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että et tunne jotakin paikkaa turvalliseksi? Dialogi järjestetään torstaina 29.11.2018 klo 16.30 – 18.00. Järjestäjä: Kanssala. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

21.11. ja 12.12.

IMPROVment-dialogi

Tervetuloa kokemaan ja osallistumaan dialogiin Erätauon menetelmillä 21.11. ja 12.12. klo 18-21. Teema päätetään osallistujien kesken. Mukaan mahtuu 12 ilmoittautunutta/keskustelu. Fasilitaattorina toimii Jani Turku. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

20.11.

Keskustelu hyvästä elämästä Lapin maaseudulla.

Tervetuloa pureutumaan hyvään elämään maaseudulla vuonna 2030. Keskustelun tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, millaisia odotuksia ja arvoja maaseutuun kohdistuu ja siitä, miten maailman muutokset ja eri tahoilla tehtävät päätökset vaikuttavat eri ihmisiin maaseudulla. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

Mistä on kyse?

Erätauko-keskustelu

  • Rakentava ja tasavertainen keskustelu, joka tähtää aiheen ja muiden ihmisten ymmärtämiseen, muttei yksimielisyyteen tai ratkaisuihin.
  • Keskustelun fasilitaattori pitää huolta aikataulusta ja on vastuussa keskustelun tasavertaisuudesta ja rakentavuudesta
  • Keskustelu perustuu aidolle tarpeelle ja sille on määritelty tavoitteet
  • Keskusteluun kutsuttavat ryhmät on määritelty, ja heidän kutsumiseensa on panostettu. Keskustelun suunnittelussa on myös mietitty, ketkä yleensä eivät osallistu vastaavanlaisiin keskusteluihin ja paikalle on kutsuttu myös heidät.
  • Keskusteluun virittäytymisen avulla luodaan luottamuksellinen ja tasavertainen ilmapiiri
  • Keskustelua ohjaa rakentavan keskustelun pelisäännöt: kuuntele, liity, puhu omasta kokemuksesta, ole läsnä ja kunnioita, etsi ja kokoa. Fasilitaattori vastaa pelisääntöjen noudattamisesta.
  • Keskustelun päätteeksi on yhteinen reflektio
  • Mahdollisuuksien mukaan tuolit ringissä ja pöydät pois tieltä
  • Keskustelun jatkosta on sovittu, jotta saadaan aikaan vaikuttavuutta

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?