archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Osallistu kyberjulistuksen ideointiin

Kommenttien pohjalta uudistettuun Mahdollisuuksien kyberturvallisuusjulistukseen toivotaan uusia kehitysehdotuksia.

Kirjoittaja

Hannele Laaksolahti

Johtava asiantuntija, Koulutus

Julkaistu

Päivitys 2.4.2014:
Mahdollisuuksien kyberturvallisuusjulistusta on muokattu kommenttien pohjalta, ja uusi versio on ilmestynyt. Osallistu version no. 2 kehittämiseen osoitteessa www.mahdollisuuksienkyber.fi.

Suomi kyberturvallisuuden kärkimaaksi -kokeiluun liittyvä Mahdollisuuksien kyberturvallisuusjulistus on avoimesti kommentoitavissa osoitteessa http://www.mahdollisuuksienkyber.fi/. Julistuksen tekstiin toivotaan rakentavia kommentteja, ideoita ja kehitysehdotuksia.

Ehdotusten pohjalta julistuksesta muokataan uusia versioita, ja tavoitteena on saada lopullinen versio valmiiksi huhtikuun loppuun mennessä.

Toukokuussa valmiin julistuksen ääreen kutsutaan suomalaisia vaikuttajia. Kutsutilaisuuden tarkoituksena on selkeyttää johtajuutta ja saada yhteiskuntaan draivia kyberturvallisuuden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Toistaiseksi kyberturvallisuuden uhat ovat korostuneet yhteiskunnallisessa keskustelussa. Digitalisoituva maailma tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuksia.

– Juuri nyt on aika tarttua kyberturvallisuuden mahdollisuuksiin. Maailmassa olisi tarvetta kyberrauhan välittäjälle, ja Suomella on osaamisen ja yhteiskunnan vakauden ansiosta hyvä mahdollisuus profiloitua sellaiseksi, kertoo Sitran Uusi turvallisuus -foorumin osallistuja ja Intel Securityn kyberturvallisuusjohtaja Jarno Limnéll.

– Lisäksi voimme peliteollisuuden avulla rakentaa opetuspaketteja minne päin maailmaa tahansa ja minkä ikäisille ihmisille tahansa, Limnéll jatkaa.

– Jos lähtisimme tekemään tätä asiaa kolmen tai neljän vuoden päästä, väitän, että olisimme liian myöhässä. Joku maa olisi hyödyntänyt nämä mahdollisuudet maailmalla jo niin liiketaloudellisesti kuin tutkimuksen osalta, Limnéll sanoo.

Lisätietoja:

Blogikirjoitus: Kuka hallitsee data-varojasi?

Yksilön kyberturvallisuus – mitä se on, Mikko Hyppönen? (videohaastattelu)

Blogikirjoitus: Vihaisena kyberturvallisuudesta

Mahdollisuuksien kyberturvallisuusjulistus on yksi Sitran Uusi turvallisuus -foorumin kokeiluista. Kokeilujen avulla selvitetään uusia turvallisuuteen liittyviä haasteita ja tutkitaan, kuinka turvallisuutta voidaan parantaa käytännössä.

Lue kokoava artikkeli Uusi turvallisuus -foorumin työstä täältä.

Mistä on kyse?