Kuvaaja: Patrick Rastenberger

Julkaistu 06.10.2017

Mitä kansalaiset oikeasti ajattelevat?

Miten maailma muuttuu huomaamatta? Sitra etsii päätöksenteon tueksi keinoja havainnoida varhaisia merkkejä tulevista muutoksista. Yle on mukana kokeilussa ja kaipaa tarinoita ihmisten elämästä ja arjesta.
Kirjoittaja
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra
Kirsi Suomalainen vastaa Hyvinvoinnin palveluoperaattorin, Kestävän talouspolitiikkakoulutuksen ja Työelämäpalkinnon viestinnästä. Työlistalla ovat myös Tajua Mut! -toimintamalli lasten ja nuorten kanssa tehtävään yhteistyöhön, digitaalinen palvelutori ja LATU-toimintamalli työyhteisön kehittämiseen.

Jytky, Brexit, Trump – monet viime vuosien tapahtumat ovat osoittaneet, etteivät perinteiset tutkimuskeinot mittaa koko kansan pulssia. Miten päästä käsiksi pinnan alla kehittyviin ilmiöihin nykyistä aiemmin?

Sitra kokeilee yhteistyössä eri tahojen kanssa uudenlaista tapaa kerätä tietoa yhteiskunnassa tapahtuvista muutoksista. Kokeilussa kerätään vapaamuotoisia tarinoita ja käytetään walesilaisen tietojohtamisen tutkijan Dave Snowdenin kehittämää Sensemaker-työkalua. Mukana on kymmenen Sitran koulutuksen alumnia, joista kukin toteuttaa oman kyselynsä.

Yle kerää tarinoita tavallisilta ihmisiltä. Lue tarkemmat ohjeet Ylen sivuilta ja kerro tarinasi.

Mistä on kyse?