archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Resurssiviisaus: Usein kysyttyjä kysymyksiä

FAQ

Julkaistu


Mitä resurssiviisaus tarkoittaa? Resurssiviisaus on resurssitehokkuutta kokonaisvaltaisempi käsite. Se tarkoittaa kykyä käyttää luonnonvaroja harkitusti hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Katso myös, miten Wikipediassa määritellään resurssiviisaus. 

Kuka voi jättää idean? Kuka tahansa: asukkaat, yritykset, yhteisöt ympäri Suomen.

Kuka valitsee parhaat ideat? Kohti resurssiviisautta -hankkeen toteuttajat Sitra ja Jyväskylän kaupunki.

Mitä jatkojalostukseen valittavien ideoiden valinnassa painotetaan? Etsimme raaka-aineita ja energiaa säästäviä sekä hyvinvointia lisääviä innovatiivisia ideoita.

Mikä on kokeilu? Kokeilu on ideaa seuraava nopea, muutamassa viikossa toteutettava käytännön kokeilu, joka pyrkii testaamaan ideaa ja sen konkreettisia vaikutuksia. Liian pientä kokeilua ei ole: mitä tahansa on mahdollista kokeilla!

Kuka toteuttaa kokeilut? Kokeilun voi toteuttaa idean jättäjä tai vaihtoehtoisesti jokin muu taho. Kaikkien ideoiden ympärille muodostetaan toteutustiimi, johon kuuluu muun muassa kokeilun toteuttaja sekä asiantuntijasparraajia. Idean antaja on mukana kokeilun toteutuksessa niin halutessaan.

Mitä tarkoittaa yhteiskehittely? Idean ympärille muodostetaan toteutustiimi, joka kehittää ideaa yhdessä eteenpäin kokeiluksi.

Tuleeko nimeni näkyviin verkkoon? Ei tule.

Mistä on kyse?