archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomen mentorit ry aloittaa toimintansa

Kirjoittaja

Helena Mustikainen

Johtava asiantuntija, Reilu datatalous

Julkaistu

Suomen mentorit ry on jatkoa tarinalle, joka alkoi, kun kaksi naista menetti kärsivällisyytensä. He olivat sitä mieltä, että nuorten työttömyydestä on puhuttu tarpeeksi ja on aika ryhtyä tekoihin. Naisten ratkaisu työllistymisongelmaan oli mentorointi.

Raija Kemiläinen ja Reetta Meriläinen laativat nuorten mentorointitoimintaan liittyvän idean Sitran Elinvoima-foorumin Uusi työ -teeman ideakuulutukseen. Mentorointitoimintaa lähdettiin kokeilemaan yhtenä Sitran 16 kokeiluista. Konsepti todettiin toimivaksi ja se valittiin jatkoon.

Suomen Mentorit -yhdistys ja yhdistyksen Teonpaikka.fi-palvelu syntyivät, kun mentorointitoiminnan kokeilun kautta löytyi asiasta innostunut ryhmä perustajajäseniä. Yhdistyksen tavoite on, ettei yksikään koulutettu nuori putoaisi työelämän ulkopuolelle.

Teonpaikka-mentoroinnissa työelämän kokeneet johtajat ja asiantuntijat jakavat osaamistaan sekä kokemustaan nuorille. Näin he tukevat nuorten taivalta työelämään. Mentorit saavat ajantasaista tietoa tieteen ja nuorten maailmasta. He saavat tilaisuuden tehdä merkityksellistä työtä, josta hyötyvät kaikki.

Teonpaikka.fi tarjoaa nuorille huippuosaavia, kokeneita ja innostuneita ammattilaisia, jotka ovat valmiita jakamaan kanssasi kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Teonpaikasta löydät henkilökohtaisen mentorin, joka kannustaa sinua löytämään oman paikkasi työelämästä.

Palvelu aukeaa helmikuussa 2013.

Yhdistyksen toiminnanjohtajaksi on palkattu tammikuussa 2013 Päivi Williams (FM). Toimintaa tukee Wihuri-säätiö, Jane ja Aatos Erkon säätiö, Sitra sekä useat yrityskumppanit.

Lisätietoja:

Raija Kemiläinen, puheenjohtaja, 040 766 8667, raija.kemilainen@leaderpoint.fi
Päivi Williams, toiminnanjohtaja, 050 4867512, paivi.williams@teonpaikka.fi

 

Sitra järjesti 2011 Elinvoima-foorumin I, jonka tavoitteena oli pohtia uuden työn haasteita ja löytää ratkaisuja viemään suomalaista työtä eteenpäin. Ohjelman puitteissa tehtiin 16 kokeilua. Kokeiluiden avulla pyrittiin vastaamaan uutta työtä koskevien ideoiden haasteisiin. Osaa ideoista jatkettiin kokeilun jälkeen hankkeina ja projekteina. Sitra vauhditti näistä kahdeksaa. Mentorointi-hanke on yksi Sitran vauhdittamista hankkeista.