Huomenna 5.4.2018 Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? –tapahtumassa keskustellaan paremmasta kohtaamisesta, teknologian eettisyydestä ja konfliktien ratkaisusta. Tapahtumassa hyödynnetään Erätauko-menetelmää, jolla voidaan vahvistaa rakentavaa dialogia, tukea tasa-arvoista ja luottamuksellista ilmapiiriä sekä synnyttää jaettua ymmärrystä.
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Erätauon hyödyntämistä kokeillaan seminaarissa. Käytännössä tapahtuman ohjelmaan on varattu aikaa osallistujien dialogeille ja tila on järjestelty tukemaan keskusteluja.
”Kokeilun tavoitteena on herättää seminaarien järjestäjiä pohtimaan, voisiko tavanomaista seminaarien rakennetta uudistaa”, kertoo Sitran asiantuntija Janne Kareinen.
”Ihannetilanteessa seminaarien osallistujat eivät olisi pelkkiä vastaanottajia, vaan he pääsevät osallistumaan uudella tavalla ja syventämään ymmärrystä käsiteltävistä aiheista”, Kareinen jatkaa.
Erätauko on Sitran yhdessä monien kunta- ja paikallistoimijoiden sekä 20 hengen kehittäjäryhmän kanssa kehittämä ja kokeilema tapa rakentavan dialogin käymiseen. Erätaukoa voi käyttää kuka tahansa tuodakseen yhteen ihmisiä eri taustoista keskustelemaan rakentavasti – esimerkiksi kaupunginosat, aktivistit, yritykset, järjestöt, koulut ja korkeakoulut, media, poliitikot ja puolueet tai kunnat ja maakunnat.
Aiemmin Erätauko-menetelmää on hyödynnetty keskustelutilaisuuksien lisäksi muun muassa keynote-puheenvuorojen lisänä sekä eri organisaatioiden palavereissa ja avoimessa verkkokeskustelussa.
Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle? –tapahtuman 5.4.2018 järjestävät Ellun Kanat Respekti yhdessä Rauhankoneen ja CMI:n kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Sitra, Futurice ja YLE Kioski.
Lue lisää:
- Erätauko-työkalut rakentavan dialogin suunnitteluun ja vetämiseen: eratauko.fi
- Haku Erätauko-mentorointiin
Suosittelemme
Tästä eteenpäin.