archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Change Day tulee: Millainen olisi sinun täydellinen työpäiväsi?

Change Day -muutosliike tarjoaa välineitä ja tukea muutokseen, mutta itse muutos on kuitenkin jokaisen henkilökohtainen valinta, siis tahdon asia.

Kirjoittaja

Julkaistu

Tapahtuma jätti lämpimän ja kuplivan tunteen rintaan.

Tampereella järjestettiin syyskuun alussa Change Day –työpaja, missä ihmiset niin julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta, visioivat täydellistä työpäivää sekä henkilöstön että asiakkaan näkökulmasta.

Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluja tuotetaan vielä nykyistäkin enemmän näiden kolmen toimijan voimin, joten työpaja tarjosi myös oivan tilaisuuden verkostoitua.

Ryhmätöissä fläppitaulut täyttyivät piirroksista ja erivärisistä lappusista. Ohjeistuksena oli kolmen R:n kielto eli raha, rakenteet ja ruikutus piti unohtaa. Taulut täyttyivät teemoista kuten asiakkaan kuunteleminen, läsnäolo ja yhteistyö.

Ryhmätöiden purkamisessa nähtiin ihailtavaa heittäytymistä ja kekseliäisyyttä: pari ryhmää esitteli työnsä aikaansaannokset näytelmän ja pantomiimin muodossa. 

Change Day -muutosliike tarjoaa välineitä ja tukea muutokseen, mutta itse muutos on kuitenkin jokaisen henkilökohtainen valinta, siis tahdon asia. Change Day on ensisijassa henkilöstön oma juttu, mutta lähteäkseen lentoon tarvitaan esimiesten ja johdon tuki ja lupa. Johtamisjärjestelmien on muututtava.

Esimiehiltä vaaditaan nyt uskallusta korvata hierarkinen johtaminen valmentavalla johtamisella. Johtaminen on myös mielikuvajohtamista ja tähän Change Day tarjoaa loistavat välineet. Oikeanlainen tunnelma yhdessä asiakaslähtöisten palveluprosessien kanssa saa vääjäämättä aikaan myös tuloksellista toimintaa.

Change Day:hin ei tarvita rahaa eikä rakenteita, joten sen ohittamiseen ei ole kuin tekosyitä. Tampereella innostus on valtaisaa ja uskon Change Day:n työyhteisöjä voimaannuttavaan vaikutukseen. Nyt kaikki mukaan, tavataan verkossa! Change Day –liikkeeseen voit tutustua osoiteessa www.changeday.fi sekä Change Dayn nopeasti kasvavassa Facebook-ryhmässä.

Tervetuloa mukaan muutosliikkeeseen!

Mistä on kyse?