archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Suomi tarvitsee sinua nyt enemmän kuin koskaan!

Julkaistu

Jo sata vuotta on Suomea ja suomalaisten hyvinvointia rakennettu tahdolla ja osaamisella. Niiden varaan perustamme myös seuraavat sata vuotta. Tulevaisuutta ei tehdä tulevaisuudessa, se tehdään tänään. Suomi tarvitsee kasvua nyt enemmän kuin koskaan.

Meillä on Suomessa yrityksiä, joilla on upeita bisnesideoita ja draivia kasvuun. Silti se yksi puuttuva palanen saattaa uupua: tietty, ehkä jopa hyvin spesifi osaaminen. Useimmiten osaaminen, joka on karttunut kokemuksen myötä.

Oletko koskaan ajatellut, entä jos sinä ja ammattitaitosi olette juuri se puuttuva palanen, jota joku Suomen suunnannäyttäjistä, kasvuhaluisista pienistä tai keskisuurista yrityksistä tarvitsee mullistaakseen koko toimintansa? Entä jos aivan kulman takana on yritys, joka etsii kaltaistasi työntekijää ja neuvonantajaa, muttei itsekään tiedä sitä vielä? Entä jos sinä oletkin piilo-osaaja? Entä jos jakamalla ammattitaitoasi oppisit itsekin uutta ja löytäisit uusia upeita mahdollisuuksia, joiden et uskaltanut kuvitella edes olevan olemassa?

On selvää, että uudet työpaikat tulevat syntymään ennen kaikkea pieniin ja keskisuuriin yrityksin. Tällaiset yritykset ovat etulinjassa tekemässä tulevaisuutta, mutta ne tarvitsevat erilaisten ammattilaisten apua läpi toimialojen. Meistä jokaisella on jonkinlaista osaamista – ja aina voimme oppia lisää. Yhtä lailla meistä kenelläkään ei ole osaamista kaikkeen. Kuten Elina Ala-Melkkilä Kasvu Openin blogssia hyvin kiteyttää, yritysten auttaminen ei ole rakettitiedettä.

Kun yhteiskuntamme on uusien haasteiden edessä, eivät vanhat ratkaisut enää riitä. Emme voi enää odottaa, että osaavat tekijät ja kasvavat yritykset kohtaavat sattumalta. Siksi käännämme kiviä ja kantoja, jotta kasvuyritykset ja kokemusosaajat löytäisivät toisensa. Taito, tarpeet ja mahdolliset yhteistyön paikat pitää saada kohtaamaan paremmin. Nyt tarvitaan ennenkuulumatonta rohkeutta tuoda oma osaaminen ja omat intressit esille muiden – ja ennen kaikkea kasvuyritysten – löydettäviksi. Tästä on kysymys Kasvun Osaajat -ohjelmassa.

Huomisen Suomi rakentuu sinun osaamisestasi ja rohkeudestasi tutkia tuntemattomia mahdollisuuksia. Ehdit täyttää hakukaavakkeen vielä tänään!

 

Mistä on kyse?