archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tarjolla yhteisiä unelmia

Merikratoksen Mikko Niemelä pohtii blogissaan yhteiskunnallisen yrityksen ja sijoittajan välistä suhdetta.

Julkaistu

Merikratos on yksi Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämöön osallistuvista yrityksistä. Se auttaa perheitä ja yhteisöjä saavuttamaan ratkaisevan tärkeitä oivalluksia arjen solmukohdissa. Tässä blogissa Merikratoksen Mikko Niemelä pohtii yhteiskunnallisen yrityksen ja sijoittajan välistä suhdetta.

Miten synnyttää yhteys? Miten elämästä voi saada merkityksellistä, saavuttaa kyllin hyvä vanhemmuus, kollegan luottamus tai merkittäviä ystävyyssuhteita? Miten kulkea rinnalla niin, että kuljettu matka on turvallista?

Merikratos pohtii ja toimii näiden kysymysten parissa päivittäin. Sitran Vaikuttavuuskiihdyttämö on meille paitsi tilaisuus päästä yhteyteen uusien alan toimijoiden kanssa, myös tilaisuus oppia viestimään arvomme ja tavoitteemme yhä selkeämmin ja yhä suuremmalle joukolle ihmisiä.

Yrityksenä emme halua nähdä rahaa itseisarvona, vaan välineenä matkalla kohti uutta, inhimillisempää Suomea. Vaikuttavuusinvestoiminen on sijoitusmalli, jossa raha on valjastettu tuottamaan vaikuttavuutta. Työkentässämme vaikuttavuus mitataan aina vuorovaikutuksen laadussa ja siinä, miten yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat perheet saavat ajoissa apua elämänsä solmukohdissa.

Ratkaisumme syntyvät palveluliiketoiminnassa yhdessä asiakkaan kanssa ja liittyvät aina yhteiseen uteliaisuuteen tulevaisuudesta. Työvälineet ja menetelmät eivät auta, jos toimijoiden arvopohja on pielessä. Onnistumisen edellytyksenä on vallankäytöstä riippumaton auttamisjärjestelmä, jossa yhdenvertaisuus ohjaa lastensuojelun ydinprosesseja. Haluamme kulkea kohti maaperää, jossa hyvinvointi tarkoittaa hyvää vuorovaikutusta ja hyviä ihmissuhteita.

Mitä sitten tarjoamme sijoittajalle? Arvokeskustelua, jonka avulla pääomia voi kohdentaa siten, että maailmasta tulee parempi. Yhteistyössä kanssamme sijoittajan on mahdollista olla osa lapsiperheiden ja heidän kanssaan työskentelevien ihmisten hyvinvoinnista huolehtimista. Tämä on meidän näkökulmamme vaikuttavuusinvestoimiseen.

Mikko Niemelä
Merikratoksella palvelujohtajana, siviilissä isä ja kasvuyrittäjä 

 

Mistä on kyse?