archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tutkimustiimin viikon varrelta #36

Teppo Turkki jatkaa Taipeissa Sitran, Tekesin, UM:n ja Finpron yhteisenä asiantuntijaresurssina.

Kirjoittaja

Julkaistu

Viikon varrelta -kirjoitukset vetävät yhteen ajankohtaiset puheenaiheet Sitran strategia- ja tutkimustiimissä. Sitran Itä-Aasian -seurantahanke laajenee uudentyyppiseksi Team Finland -yhteistyöksi, kun Teppo Turkki jatkaa Taipeissa Sitran, Tekesin, ulkoasiainministeriön ja Finpron yhteisenä asiantuntijaresurssina. 

Team Finland -toimintamalli tarkentui tällä viikolla, kun Finpro kertoi uusista, maksuttomista ja pääosin pk-yrityksille suunnatuista palveluistaan. Team Finlandin yrityksille tarjoamat palvelut on nyt myös koottu entistä selkeämmäksi paketiksi

Siksi tämä viikko on hyvä viikko kertoa, että maailmalla toimivat julkisrahoitteiset Suomi-organisaatiot tiivistävät yhteistyötään Itä-Aasiassa uudella tavalla.

***

Sitra, Tekes, ulkoasiainministeriö ja Finpro uudentyyppiseen Team Finland -yhteistyöhön Itä-Aasiassa

Sitra, Tekes, ulkoasiainministeriö ja Finpro aloittavat uudentyyppisen, jaettua asiantuntijaresurssia hyödyntävän Team Finland -yhteistyön Itä-Aasian seurannassa. Sitran Itä-Aasian johtavana asiantuntijana Taiwanista käsin toiminut Teppo Turkki jatkaa työskentelyä Taipeissa. Hän siirtyy osaksi Aasian Future Watch -toimintaa ja vastaa Finpron kautta suomalaisten toimijoiden edunvalvonnasta Taiwanilla.

Tekesin vetovastuulla olevassa Future Watch -palvelussa Teppo Turkin pääkohdemaita Aasiassa ovat Japani, Etelä-Korea, Taiwan ja Indonesia.

Future Watch tarkastelee liiketoimintamahdollisuuksien muutoksia ja toimintaympäristön kehitystä eri maissa kahden-viiden vuoden aikajänteellä ja tuottaa uutta tietoa kansainvälisten markkinoiden muutoksista suomalaisten yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

Sitra jatkaa ennakointiyhteistyön kautta kolme vuotta sitten käynnistynyttä Itä-Aasian strategista seurantahanketta sekä Aasian nousuun liittyvän globaalin paradigmamuutoksen ymmärtämistä. Tämä on Suomelle yhä merkittävämpi taloudellisen kilpailukyvyn ja kulttuurisen osaamisen haaste.

”Itä-Aasia on yksi globaalin kehityksen keskeisistä uuden tiedon ja innovaatioiden hubeista. Suomelle on tärkeää pitää siellä omia asiantuntijoita seuraamassa, miten maailmanlaajuinen talouden ja poliittisten painopisteiden uudelleenryhmittyminen haastaa Suomea arvioimaan paikkaansa globalisoituvassa maailmassa”, Turkki toteaa.

Team Finland on toimintamalli, joka tuo yhteen suomalaisia keskeisiä toimijoita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Sitran, Tekesin, ulkoasiainministeriön ja Finpron Itä-Aasia -yhteistyöllä haetaan joustavaa ja yhteistä asiantuntijuuden jaettua toimintamallia, joka vahvistaa ulkomailla toimivien julkisrahoitteisten organisaatioiden ja Suomen taloudellisten ulkosuhteiden välistä yhteistyötä.

Turkki toimii Taipeissa sijaitsevan Finland’s Trade and Innovation Officen päällikkönä.

YTM Teppo Turkki on ollut vuodesta 2012 Sitran johtava Itä-Aasian asiantuntija sekä toiminut viimeiset kaksi vuotta Sitran lähettämänä vierailevana tutkijana Chengchin kansallisen yliopiston kansainvälisen politiikan IIR-tutkimuslaitoksessa Taipeissa. Aiemmin Turkki on julkaissut mm. Japania ja Koreaa käsittelevät tietokirjat sekä työskennellyt vierailevana tutkijana Wasedan yliopistossa Japanissa.

Lisätietoja:

Teppo Turkki, puh. +886 925101958  
Johtaja Paula Laine, Sitra puh. 0294 618 487

Lue lisää Sitran Itä-Aasian seurantahankkeesta täältä.

Mistä on kyse?