archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Tutkimustiimin viikon varrelta #42/43: Suuntana Washington, DC

Uutta elinkeinopolitiikkaa, megatrendejä - ja yksi sapattivapaa.

Julkaistu

Elinkeinopolitiikan uudistumista, megatrendejä ja yksi sapattivapaa – tällä viikolla lyhyt tilannekatsaus siihen, millaisia asioita kullakin on pöydällä.

Aluksi, tulemme pian sanomaan hyvästit kahdelle tiimin jäsenelle. Timo Hämäläinen suuntaa Washington DC:n kolmen kuukauden tutkijavaihtoon Woodrow Wilson International Center for Scholars -tutkimusinstituuttiin. Wilson Center on arvostettu, globaalien kysymysten tutkimukseen keskittyvä instituutio, jonka Yhdysvaltain kongressi perusti presidentti Woodrow Wilsonin (1856–1924) muistolle. Washingtonissa Timo tulee paneutumaan uusien liiketoimintaekosysteemien kehittämisen ja niitä tukevien politiikkatoimenpiteiden kysymyksiin.

Toinen lähtijä on Vesa-Matti Lahti, joka aloittaa joulukuussa vuoden mittaisen vuorotteluvapaan. Muun muassa kesämökin kunnostamisen ohella Vesa-Matti pyrkii kirjoittamaan kirjaa 1920-luvulla Siperiassa toimineesta autonomisesta siirtokunnasta, jossa hänen isoisänsäkin oli siirtokuntalaisena. Kansainvälisen siirtokunnan suurimman kansallisen ryhmän muodostivat suomalaiset, jotka olivat tulleet Yhdysvaltain silloisesta suomalaisyhteisöstä. Vesa-Matilla on iso määrä materiaalia läpi kahlattavaksi, emmekä malta odottaa lopputulosta.

Tällä välin tutkimus- ja strategiatiimin työ jatkuu monella rintamalla. Sitran trendilista 2014/2015, joka esittää yhden tulkinnan globaalien muutosilmiöiden suunnasta, on juuri julkaistu ja kerännyt viikossa 6,000 lukijaa. Ja Sitran kestävän hyvinvoinnin keskustelupaperista on juuri valmistumassa suomenkielinen tiivistelmä, Eeva Hellströmin luotsaamana.

Teppo Turkki jatkaa työtään Itä-Aasiassa jakaen aikansa nyt useamman Suomi-organisaation välillä. Ja oma, koulutukseen ja oppimiseen liittyvä tutkimussuunnitelmani on juuri esitelty tiimissä. Se jatkojalostuu vielä. Lisää on luvassa, kaikilta rintamilta. Kiireinen syksy edessä!

Mistä on kyse?