archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vastuulla – Niagaran putoukset jäässä mutta PDAC 2015 käynnissä

Malminetsijät, kaivoshankkeiden edustajat, kaivosyhtiöiden väki, rahoittajat, sijoittajat, alkuperäiskansojen edustajat ja ympäristöasiantuntijat ovat kokoontuneet PDAC 2015 -konferenssiin.

Kirjoittaja

Julkaistu

Malminetsijät, kaivoshankkeiden edustajat, kaivosyhtiöiden väki, rahoittajat, sijoittajat, alkuperäiskansojen edustajat ja ympäristöasiantuntijat ovat kokoontuneet Torontoon Kanadaan, jossa alkaa PDAC 2015 konferenssi. Viime vuossa paikalla oli runsaat 25 000 osallistujaa 103 eri maasta.

Toronto on mukavan talvinen. Niagaran putoukset ovat saaneet jääpeitteen, samoin suuret järvet. Lämpötila kuitenkin jo kohtuullinen, muutama aste pakkasta.

Suomeen liittyviä esityksiä pitävät mm.

  • Ingmar Haga, joka esittelee Agnico Eaglen Kittilän kaivosta
  • Hannu Makkonen GTK:sta kertoo Petsamon esiintymästä
  • Sylvie Fraboulet-Jussila ja Anita Alajoutsijärvi kaivosten yhteiskuntavastuusta
  • Jim Coppard esittelee Sakatin esiintymää.

Suomi on edustettuna hyvin. Mukana ovat ministeriöiden, viranomaisten, tutkimuslaitosten, kaivosteknologiayhtiöiden, malminetsintäyhtiöiden sekä kaivosyhtiöiden edustajia. Lisäksi paikalla on rahoituksen ammattilaisia sekä asianajotoimistojen edustajia.

Kestävän kaivostoiminnan verkosto on myös näyttävästi paikalla. Mukana verkoston puheenjohtaja Hannele Pokan johdolla ovat SLL:n, Paliskuntien yhdistyksen, Saamelaiskäräjien, kaivosten, maakuntaliittojen ja MTK.n edustajat sekä Sitran väkeä.

PDAC:n esittelyvideo löytyy täältä.

Mining.com:n mukaan kävijöitä odotetaan yli 25 000 myös tänä vuonna.

 

Kirjoitus on julkaistu myös Kaivosteollisuus ry:n verkkosivuilla.