archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Metataidot esille kartoittaa työn­tekijöiden muutosvalmiutta

Aalto-yliopisto kehitti Metataidot esille -työkalun kasvattaakseen työntekijöidensä valmiutta tuleviin muutoksiin.

Julkaistu

Työpaikka

Aalto-yliopisto, Oppimiskeskus

Uudistumiskysymys

”Miten kohtaamme muutokset yhdessä ja suuntaamme kohti tulevaisuuden haasteita?”

Työkalun nimi

Metataidot esille

Kenelle?

Kaikille työntekijöille.

Työkalun kuvaus

”Työnteko Oppimiskeskuksessa (ent. Kirjasto) on viime vuosina täyttynyt muutoksista. Uusi teknologia on muuttanut päivittäistä työtämme ja tuonut mukanaan uusia palveluita asiakkaillemme, minkä ohessa tietopääoman arvo on monin verroin lisääntynyt. Meillä on takanamme iso organisaatiouudistus ja seuraavankin tiedämme olevan tulossa.

Tavoitteemme on kohdata uudetkin muutokset yhdessä tulevaisuutta kohti edeten. Päätimme kasvattaa yhteistä ja jokaisen omaa valmiutta toimia, oppia ja selviytyä muuttuvassa työtilanteessa panostamalla jokaisen henkilökohtaisiin työelämän metataitoihin. Otimme viitekehykseksi Kati Korhonen-Yrjänheikin kuvaamat “Tulevaisuuden osaamisalueet”, joita jokainen asiantuntija tarvitsee työtulevaisuudessaan työtehtävään katsomatta.

“Metataidot esille” on itsereflektointiin ja haastatteluihin perustuva metataitojen kartoitus (puolistrukturoitu haastattelu). Kartoituksen avulla jokainen voi jäsentää omia muutosvalmiuksiaan, mutta samalla saamme kuvan koko työyhteisön valmiuksista selviytyä muutoksissa. Kartoitus toteutetaan yhteisöllisenä oppimisprosessina, jossa haastattelurunkokin pohditaan yhdessä.”

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä

Matti Raatikainen, matti.raatikainen@aalto.fi

Mistä on kyse?