archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Aidosti huoletonta autoilua

Omasta autosta on iloa ja hyötyä, mutta myös huolta, rahanmenoa ja vaivaa. Jos et autoile joka päivä, kannattaa harkita siirtymistä vuokra- tai yhteiskäyttöautoihin.

Julkaistu

Säästöt: Oman auton pitäminen ei ole halpaa hupia. Auton hinnan lisäksi hoidettavana ovat muun muassa vakuutukset, huollot ja parkkimaksut. Vuokra- tai yhteiskäyttöautoissa maksat vain käytöstä ja säästösi vuositasolla ovat todennäköisesti erittäin merkittäviä.

Huomioi nämä: Omasta autosta luopuminen voi tuntua suurelta mullistukselta. Kannattaa kuitenkin asennoitua niin, että muutos on ennen kaikkea helpotus ja käytössä on edelleen auto aina tarvittaessa. Autosta luopuneet ovat huomanneet, että heidän elämänsä ei ole enää niin stressaavaa, koska eivät joudu istumaan ruuhkissa ja tarpeettomat ajot jäävät pois ja kaupungeissa jokailtainen kadunvarsiparkin etsintä jää pois.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Hyödyntämällä yhteiskäyttöautoa neljänä päivänä kuukaudessa, voit pienentää hiilijalanjälkeäsi viisi prosenttia vuodessa. Auton valmistukseen tarvittavia materiaaleja säästyy, kun emme kaikki omista omaa autoa.

Vinkit:  Autovuokraamoja on paljon ja niiden tarjonnasta löytyy aina vaihtoehto, tarvitset sitten pakua tai limusiinia.

Mistä on kyse?