archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Älä anna ulkonäön pettää

Suomessa hävitetään syömäkelpoista ruokaa noin 400–500 miljoonaa kiloa joka vuosi. Ison osan tästä hävikistä muodostavat “rumat” kasvikset ja hedelmät, jotka eivät pääse kaupan hyllylle lainkaan tai joita ei poimita sieltä ostoskoriin. Kasviksen muoto ei kuitenkaan vaikuta sen makuun mitenkään, joten voit pelotta valita poikkeavan näköisen tuotteen!

Julkaistu

Säästöt: Joissain ruokakaupoissa kakkoslaadun tuotteet maksavat vähemmän, joten voit säästää useita euroja kauppareissulla helposti ja vaivattomasti.

Huomioi nämä: Poikkeavan muotoiset kasvikset ja hedelmät saatetaan saatetaan poistaa hyllystä ennen aikojaan, joten niitä voi olla vaikea löytää. Joskus kakkosluokan tuotteita ei oteta kauppoihin lainkaan.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Ostamalla poikkeavan näköisen tuotteen neljä kertaa viikossa pienennät hiilijalanjälkeäsi hieman, mutta teet hyvän teon ruokahävikin ehkäisemiseksi.

Vinkit: Sivustolle saasyoda.fi on kerätty tietoa ruokahävikistä ja kestävistä ruokavalinnoista. Kysy kaupasta lisää “viallisista” tuotteista ja niiden saatavuudesta.

Mistä on kyse?