archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Autojen vertaisvuokraamisen edistäminen palvelulla

Blox Car -palvelun avulla kuka tahansa voi vuokrata autoaan lisätulojen saamiseksi resurssien viisaamman käytön nimissä. Palveluun on kytketty autojen vertaisvuokrauksen vakuutus, mikä tekee palvelusta houkuttelevan ja turvallisen. Tällaiset palvelut ovat alkusoittoa liikkumisen murrokselle.

Julkaistu

Ongelma

Monilla haja-asutusalueilla, pienissä kunnissa ja kaupungeissa julkisia liikennepalveluja on vähän tai julkisen liikenteen vuorovälit ovat monelle liian pitkiä. Esimerkiksi asiointi- ja mökkimatkoja on usein liian hankala tehdä ilman omaa autoa, jos julkinen liikenne ei vie perille määränpäähän asti. Kuitenkin auton omistamisen kokonaiskustannukset ovat korkeat ja autot seisovat tyhjän panttina 95 prosenttia ajasta. Autoa satunnaisesti tarvitseville on ollut tarjolla niukasti edullisia palveluita.

Ratkaisu: Autojen vertaisvuokraamisen edistäminen Blox Car -palvelulla

Nettipalvelun avulla kuka tahansa voi vuokrata omaa autoaan tunti-, päivä- tai viikkokohtaisesti. Luotettavuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi kaikki henkilöt rekisteröityvät palveluun, jossa heidät myös tunnistetaan ja maksukyky tarkastetaan. Palveluun kuuluvissa autoissa on If-vakuutusyhtiön Shareit-turva, joka on pohjoismaiden ensimmäinen autojen vertaisvuokrauksen vakuutus. Yleistyessään toimintamalli vähentänee autojen määrää ja vaikuttaa positiivisesti elinympäristöön. Julkisen liikenteen käyttö ja hyötyliikunta yleistyvät kun autoja omistetaan vähemmän.

Ansaintamalli ja hyödyt Blox Carille

Blox Car -palvelu veloittaa vuokraushinnasta 30 prosenttia. Autojen omistajat saavat 70 prosenttia tuloista, josta vähennetään muutaman euron suuruinen vuorokausivakuutus (2,3 tai 5 euroa). Kyseessä on todennäköisesti kasvava markkina: Kyselytutkimuksen mukaan pelkästään Suomessa on satoja tuhansia potentiaalisia autonomistajia vertaisvuokrauksen näkökulmasta.

Hyödyt asiakkaalle

Käyttäjä saa edullisen vuokra-auton joustavasti käyttöönsä, ja säästää kustannuksia auton omistamiseen nähden. Vuokraaminen on helppoa ja turvallista. Auton omistajat saavat lisätuloja autostaan silloin kun eivät itse käytä autoa; vuokrahinta ja -ajankohta ovat omistajan päätettävissä. Palvelun tuominen osaksi alueellisia liikkumispalveluja ei edellytä hankintaa esimerkiksi kaupungilta tai kunnalta.

Mistä on kyse?