Esimerkit
Arvioitu lukuaika 2 min

Globe Hope valmistaa vastuullista muotia kierrätystekstiileistä: “Liiketoimintamme perustui kiertotaloudelle, ennen kuin termiä oli edes keksitty”

Globe Hope valmistaa muun muassa ylijäämä- ja poistotekstiileistä vaatteita ja asusteita, joiden suosio kasvaa käsi kädessä kuluttajien tietoisuuden kanssa. Kahdessa vuosikymmenessä perustaja ja toimitusjohtaja Seija Lukkala on luotsannut Globe Hopen marginaalista valtavirran vastuulliseksi design-brändiksi.

Julkaistu

“Globe Hope sai alkunsa maailmantuskastani. 2000-luvun alussa Suomeen rantautui halpavaateketjuja, jotka syytivät markkinoille edullisia mutta epäeettisesti tuotettuja ja huonolaatuisia vaatteita. Seurasin huolestuneena jätteen määrän ja kulutuksen kasvua.

Minulla oli jo yritys tekstiilialalla, mutta halusin tehdä jotain edistääkseni olemassa olevan materiaalin tehokkaampaa kiertoa. Perustin Globe Hopen vuonna 2003.

Globe Hope on vastuullisen muodin yritys, joka myy kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista valmistettuja laukkuja, vaatteita ja asusteita. Materiaaleina käytämme esimerkiksi autojen turvavöitä ja nahkatehtaiden ylijäämänahkaa. Ensimmäinen tuotteemme oli kumisaappaasta valmistettu iltalaukku.

Kahdessa vuosikymmenessä Globe Hope on edennyt marginaalista vakiintuneeksi design-brändiksi kiertotalouteen perustuvalla liiketoimintamallilla. Tuotteitamme myydään 27:ssä kivijalkaliikkeessä ja 10:ssä verkkokaupassa Suomessa. Suunnittelemme ja hinnoittelemme tuotteet keskivertokuluttajille, koska haluamme tarjota vastuullisen vaihtoehdon kaikille.

Vuonna 2017 lanseerasimme yrityksille Zero Waste -poistotekstiilipalvelun. Otamme vastaan yritysasiakkaiden poistotekstiilit, kuten työvaatteet, ja valmistamme niistä uusia tuotteita. Tuotamme lisäksi yrityksille tekstiilivastuullisuusraportteja, joissa raportoidaan yrityksen tekstiilituotannon hiilidioksidipäästöjen ja kulutetun veden määrä. Vaikka ajattelutavan muutoksessa on kestänyt, yrityksillä on nykyään yhä suurempi halu kehittää vastuullista ja resurssitehokasta liiketoimintaa ja viestiä siitä.

Mikään iso muutos ei tapahdu nopeasti. Aluksi olin vakuuttunut siitä, että muutkin tekstiiliteollisuuden toimijat siirtyvät pian kiertotalouteen. Ensimmäinen mallistomme kuitenkin herätti paljon paheksuntaa alalla. Oli pyhäinhäväistys kertoa tekstiiliteollisuuden järkyttävistä ympäristövaikutuksista. Tänä päivänä kuluttajat tiedostavat ne ihan eri tavalla kuin 2000-luvun alussa.

Globe Hope on kiertotalouden edelläkävijä nyt ja tulevaisuudessa. Panostamme Zero Waste -poistotekstiilipalvelun kehittämiseen ja pilotoimme uusia tapoja käyttää kierrätystekstiilejä monialaisen yhteistyöverkostomme kanssa.”

– Seija Lukkala, perustaja ja toimitusjohtaja

 

Mistä on kyse?