archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hyvän fiiliksen herkkuja lautaselle

Luomuruokaa ostamalla tuet ekologisen ja eettisen tuotannon edelläkävijöitä. Luonnonmukaisessa maataloudessa käytetään vähemmän lannoitteita, tuholaismyrkkyjä tai antibiootteja, mikä on parempaa luonnolle, kropalle ja mielelle.

Julkaistu

Säästöt: Varsinaista rahallista säästöä luomutuotteita ostamalla ei tule, tosin monet tuotteet saattavat olla samanhintaisia perinteisten tuotteiden kanssa. Toisaalta luomun ostamisen voi nähdä pienenä sijoituksena sekä yhteiseen ympäristöön että omaan hyvään fiilikseen.

Huomioi nämä: Ihan jokaista tuotetta ei välttämättä löydy luomuna ja varsinkin pienemmissä kaupoissa valikoima voi olla suppea. Tutkimustulokset ja mielipiteet luomun hyödyllisyydestä ovat myös vielä aika vaihtelevia. Luomun ostamisesta ei kuitenkaan ainakaan ole haittaa ja isommissa kaupoissa valikoima on todella kattava.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Ostamalla kaiken luomuna viisi kertaa viikossa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi kaksi prosenttia vuodessa. Säästö vastaa esimerkiksi 900 autoilukilometriä.

Vinkit: Luomutuotannon periaatteista voit lukea Luomuliiton sivuilta. Tutustu myös alueesi ruokapiireihin, luomuravintoloihin tai –matkailukohteisiin.

Mistä on kyse?