archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Isojen volyymien verkkokirpputori

Länsimaisia kotitalouksia riivaavaan ylimääräisten tavaroiden vitsaukseen helppo ja nopea ratkaisu. Verkossa toimiva kirpputori liikuttelee suuria määriä tavaraa käyttäjältä toiselle näppärästi keskitetyn logistiikan avulla.

Julkaistu

Ongelma

Ihmiset omistavat enemmän tavaraa kuin käyttävät. Esimerkiksi lastenvaatteita käytetään vain vähän aikaa, ennen kuin ne käyvät pieniksi käyttäjilleen. Ihmiset haluavat kuitenkin myös kierrättää käytettyjä tavaroitaan. Perinteisillä kirpputoreilla tuotteiden uudelleenmyynnistä ei kuitenkaan saada tehokkaasti rahaa takaisin – ainakaan verrattuna myyntiin käytettävään aikaan. Kirpputoripöydän järjestely tai ilmoitusten laatiminen ja tuotteiden postittelu verkkokirpputorilla vievät aikaa.

Ratkaisu: Isojen volyymien verkkokirpputori

Vähänkäytetty.fi -verkkokaupan (kansainvälisesti Netflea) kautta voi myydä suuria volyymejä käytettyä tavaraa. Myyjä kuvaa ja hinnoittelee tuotteensa ja laatii niistä tuotekuvaukset verkkokaupan järjestelmään. Vähänkäytetty.fi hyväksyy myytävät tuotteet digitaalisesti ennen kuin asiakas voi lähettää tavarat myyntiin. Tuotteet ovat verkkokaupassa myynnissä korkeintaan kuusi kuukautta, ja niiden hintaa alennetaan säännöllisesti. Mikäli jotkin tuotteista eivät käy kaupaksi, asiakas voi valita, toimitetaanko ne lopulta hyväntekeväisyyteen vai lunastaako asiakas tuotteet takaisin. Ostetuilla tuotteilla on 15 päivän palautusoikeus.

Ansaintamalli ja hyödyt yritykselle

Jokaisen tuotteen myyntihintaan lisätään 2,90 euron maksu, jolla katetaan muun muassa varastointi- ja käsittelykulut. Toimintamalli on optimoitu siten, että myyntiin voi lähettää kerralla ison määrän tuotteita. Koska asiakas kuvaa ja hinnoittelee tuotteet valmiiksi, yritykselle jää vain vähän manuaalista työtä tuotteiden laittamisessa myyntiin. Toiminta on helposti skaalattavaa, koska varastoon ei sitoudu käyttöpääomaa.

Hyödyt asiakkaalle

Tavaroita myyvä henkilö voi laittaa nopeasti suurenkin määrän tavaraa myyntiin verkkoon, jossa ostajia on aiempaa helpompi tavoittaa. Ostajille Vähänkäytetty.fi tarjoaa perinteisiä kirpputoreja laajemman ja paremman valikoiman sekä vaatteita että käyttötavaroita, kuten harrastusvälineitä. Verkkokaupasta voi ostaa tuotteita lukuisilta eri myyjiltä yhdellä kertaa. Myös hinnat ovat edulliset: tuotteille on tapana laittaa sellainen hinta, jolla ne menevät helposti kaupaksi.

Mistä on kyse?