archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Jätemuovi kierrätettäväksi ja kestäväksi sisustusmateriaaliksi

Sisustusmateriaalien, kuten työtasojen ja pesualtaiden vitsauksena on päätyä remonttien yhteydessä usein jätelavalle, mutta ei Duratin visioissa. Yritys on kehittänyt täysin kierrätettävän sisustusmateriaalin, joka sisältää 30 prosenttia yhteistyöyrityksiltä kerättyä ylijäämämuovia. Tulevaisuudessa yritys haluaa ostaa käytetyt tuotteet takaisin uusiomateriaaliksi, mikä on jo pitkälle vietyä kiertotaloutta.

Julkaistu

Ongelma

Muovijäte päätyy Suomessa usein kaatopaikalle tai polttoon, samoin kuin uusimista vaativat sisustusmateriaalit. Luonnonvarat hupenevat ja päästöt kasvavat kun uusia tuotteita valmistetaan neitseellisistä raaka-aineista.

Ratkaisu: Jätemuovi kierrätettäväksi ja kestäväksi sisustusmateriaaliksi

Durat hyödyntää kierrätysmuovia sisustustuotteissaan: Durat-materiaali sisältää 30 prosenttia uusiomuovia. Yritys kerää muovijätettä yhteistyöyrityksiltä, minkä jälkeen materiaali lajitellaan, granuloidaan ja valetaan levyiksi tai valmiiseen muotoonsa esimerkiksi pesualtaaksi. Kerran valettua Durat-materiaalia voi hyödyntää uudelleen hiomalla tai leikkaamalla sitä uusiin mittoihin. Vaihtoehtoisesti materiaalin voi granuloida ja valaa uudestaan. Duratin tuotantomenetelmä vähentää neitseellisten raaka-aineiden tarvetta ja polttoon tai kaatopaikalle päätyvää muovijätettä.

Ansaintamalli ja hyödyt Duratille

Duratin kassavirta muodostuu tuotteiden myymisestä. Yritys myöntää tuotteilleen jopa 10–15 vuoden takuuajan, ja käytettyjen tuotteiden palauttamiselle organisoidaan tulevaisuudessa oma järjestelmä, jossa asiakas voisi myydä tuotteet takaisin Duratille. Käytännössä käytettyjen tuotteiden kunnostamisella voidaan luoda suljettu kierto ja vähentää materiaalikustannuksia.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Asiakkaat saavat kestävän ja ekologisen sisustusmateriaalin – Durat täyttää vihreän rakentamisen kriteerit. Durat-materiaali on myös helposti puhdistettavaa ja huollettavaa. Kaluston uusimis- ja kaatopaikkamaksut vähenevät, kun käytetään pitkäikäisiä ja kierrätettäviä tuotteita.

Mistä on kyse?