archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kaipaatko lisää omaa aikaa?

Työmatkat muuttuvat pakollisesta pahasta omaksi ajaksi, kun vaihdat oman auton julkiseen kulkupeliin. Bussissa, junassa tai raitiovaunussa ajan voi käyttää hyödyksi. Lue, neulo, kuuntele podcasteja tai selaa päivän uutiset.

Julkaistu

Säästöt: Luopumalla autosta kokonaan voit säästää vuodessa noin 8000 euroa. Monissa kaupungeissa julkisissa kulkuvälineissä saa kulkea ilmaiseksi lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa.

Huomioi nämä: Pienemmillä paikkakunnilla julkisen liikenteen yhteydet eivät ole yhtä hyviä kuin suuremmissa kaupungeissa. Myös aikataulujen ja reittien suunnittelu vaatii hieman vaivaa. Joskus julkisen liikenteen käyttö vaatii myös ajatustavan muuttamista. Toisinaan matkoihin voi kulua enemmän aikaa, toisaalta ajan voi käyttää hyödyksi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kulkemalla päivittäin työmatkat oman auton sijaan julkisilla pienennät vuosittaista hiilijalanjälkeäsi kahdella prosentilla. Jos miljoona suomalaista tekee samoin kuin sinä, säästyy 18 000 henkilön hiilijalanjälki vuodessa.

Vinkit: Löydät lisätietoa oman kuntasi julkisen liikenteen reiteistä ja aikatauluista kotikuntasi julkisen liikenteen palveluntarjoajan sivuilta. Suurempien kaupunkien reitti- ja aikatauluoppaista on olemassa myös kännykkäsovellukset.

Mistä on kyse?