archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Käytettyjen tavaroiden myymistä ja ostamista helpottava verkkokauppapalvelu

Suomalaistaustainen Swap.com tekee käytetyn tavaran ostamisen ja myymisen verkossa helpoksi. Palvelun käyttökokemus ja laatuvaikutelma vastaa uuden tavaran verkkokauppaa. Tehokas käsittelyprosessi ja markkinapaikka mahdollistavat tavaroiden uudelleenkäytön roskiin heittämisen sijaan.

Julkaistu

Ongelma

Tehokasta ja taloudellisesti houkuttelevaa tapaa edullisten käytettyjen tavaroiden ostamiseen ja myymiseen ei ole ollut olemassa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa 85 prosenttia vaatteista päätyy jätteeksi kierrätyksen sijaan.

Ratkaisu: Käytettyjen tavaroiden myymistä ja ostamista helpottava verkkokauppapalvelu

Palvelu tarjoaa uuden tavaran ostoa vastaavan käyttäjäkokemuksen käytettyjen tavaroiden kaupassa. Myyjä lähettää laatikollisen tavaraa palveluun, jossa tavarat valokuvataan ja lisätään verkkokauppaan erittäin tehokkaassa käytetyn tavaran käsittelyprosessissa. Swap.com:lla on noin puolitoista miljoonaa tavaraa listattuna.

Ansaintamalli ja hyödyt Swap.com:lle

Verkkokaupan myyntitapahtumista veloitetaan palvelumaksu (23 % + 4,95 dollaria yli 8 dollaria maksaville tavaroille). Käsittely- ja logistiikkakulut veloitetaan kertyneistä myyntituloista jälkikäteen. Palvelun houkuttelevuus niin ostajille kuin myyjillekin luo hyvät edellytykset toiminnan kasvulle ja markkinajohtajuudelle. Yhdysvaltalainen verkkokaupan erikoisjulkaisu Internet Retailer listasi Swap.com:in joulukuussa 2016 ”The 2017 HOT 100” listalleen.

Hyödyt asiakkaalle

Verkkokauppa tarjoaa ostajille vähittäiskauppaan nähden jopa 50–90 % edullisemmat hinnat. Palvelu helpottaa käytettyjen tavaroiden myyntiä huomattavasti. Kertyvillä tuloilla on monille elämänlaatua parantava vaikutus.

Mistä on kyse?