archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Käyttökelpoiset IT-laitteet uudelleenkäyttöön

Liikaa käyttökelpoista IT- ja toimistotekniikkaa poistuu käytöstä eri organisaatioissa, vaikka moniin käyttötarkoituksiin ei tarvittaisi uutta tekniikkaa. Ekox haluaa muuttaa tämän huoltamalla suuria laitemääriä uudelleenkäytettäväksi. Asiakas saa laitteet – mahdollisesti omat vanhansa – huomattavasti uusia edullisemmin. Elinkaaren pidentämisen myötä laitteiden hiilijalanjälki pienenee jopa puoleen.

Julkaistu

Ongelma

Uusiokäyttöön sopivaa IT- ja toimistotekniikkaa poistuu yritysten ja organisaatioiden käytöstä jatkuvasti. Uusiokäytön sijaan ostetaan uusia, kalliita laitteita, jolloin käyttökelpoisia laitteita päätyy kaatopaikalle. Uusien laitteiden valmistaminen kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja ja aiheuttaa päästöjä.

Ratkaisu: Käyttökelpoiset IT-laitteet uudelleenkäyttöön

Ekox tarjoaa asiakkailleen palveluita, joiden kautta IT-laitteet huolletaan uusiokäyttöön ja niiden kovalevyt tyhjennetään tietoturva huomioiden. Yrityksen Noutoturva-palvelussa laitteet noudetaan asiakkaalta, lajitellaan kunnon mukaan ja tyhjennetään. Ekone-palvelun kautta voi ostaa tai vuokrata huollettuja laitteita. Iisi-palvelun avulla puolestaan asiakas voi ostaa tai vuokrata kokonaisen toimisto-, työmaa- tai tapahtumaympäristön elektroniikan valmiiksi asennettuna ja käyttövalmiina. Esimerkiksi pidentämällä kannettavan tietokoneen elinkaaren kolmesta seitsemään vuoteen, laitteen hiilijalanjälki pienentyy jopa puolella.

Ansaintamalli ja hyödyt Ekoxille

Ekoxin tulot muodostuvat laitteiden huoltamisesta, huollettujen laitteiden myynnistä sekä laitteiden vuokraamisesta. Mikäli laite palautuu alkuperäiselle asiakkaalle, siitä peritään tarkastus- ja huoltokulut. Mikäli asiakas ei ole 60 päivän aikana ilmoittanut haluavansa laitteitaan takaisin omaan käyttöönsä, ne myydään palveluportaalissa.

Hyödyt asiakkaalle

Uusiolaite on asiakkaalle kustannustehokas ja ekologinen valinta. Ekox noutaa käytöstä poistuvat laitteet suoraan asiakkaalta, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia niiden oikeasta kierrätyspaikasta tai säilytystiloista. Portaalin kautta asiakas myös näkee, mitä kaikkia laitteita Ekoxille on toimitettu, saa raportin kaikista noudetuista laitteista ja valitsee haluamansa laitteet oman yrityksen uusiokäyttöä varten.

Mistä on kyse?