Esimerkit
Arvioitu lukuaika 2 min

Kiertotalouskonserni EcoUp valmistaa hiilineutraalia eristettä ja uusiokäyttää purkumateriaalia: “Autamme rakennusalaa vihreään siirtymään”

EcoUp on kiertotalouskonserni, joka valmistaa hiilineutraalia eristevillaa ja uusiokäyttää rakentamisen sivuvirtoja ja kehittää teknologiaa rakentamisen materiaalien ja jätteen uusiokäyttämiseksi. Toimitusjohtaja Antti Ollikainen uskoo, että rakentamisen kiertotaloutta tukemalla yhtiö voi muuttaa maailmaa.

Julkaistu

”Ekovillan tarina alkoi 1970-luvulla, yli 40 vuotta sitten, kun kymenlaaksolaiset yrittäjät alkoivat valmistaa sanomalehdestä eristettä. Ekovilla oli kiertotaloustuote jo 40 vuotta sitten, mutta nyt rakentamisen kiertotaloudesta on todella tullut kuuma teema.

Yritysostojen myötä olemme kasvaneet nykyiseksi EcoUp-kiertotalouskonserniksi. Ekovillan ohella tuotteisiimme kuuluu myös levyeriste-teollisuuden sivuvirroista ja ylijäämästä valmistettu puhallusvilla, ja viimeisimpänä lanseerasimme teknologian, jonka avulla myös purkurakentamisessa syntyvää mineraalivillajätettä voidaan jalostaa uutta käyttöä varten. Meidän prosessissamme siitä syntyy geopolymeerien raaka-ainetta, jota voidaan hyödyntää mm. betonirakentamisessa ja tiilien tai tasoitteiden valmistamisessa, ja näin korvata neitseellisiä raaka-aineita.

Purettu talo on meille kuin aarre, josta on mahdollista saada hyötykäyttöön useita eri raaka-aineita. Idea on sama kuin Ekovillan ja sanomalehtipaperin kohdalla: hyödynnämme jotain, joka muuten menisi jätteeksi ja jalostamme siitä jotain arvokasta.

Tärkein tehtävämme on mahdollistaa asiakkaillemme entistä ympäristöystävällisempiä toimintatapoja. Ekologisuus on megatrendi, jota ei voida ohittaa millään alalla – kuluttajat, lainsäätäjät ja yhteistyökumppanit vaativat toimia. Rakennusalalla on suuret ilmastotavoitteet ja ekologisemmille vaihtoehdoille, palveluille ja teknologioille on kysyntää.

Me olemme paikalla, kun ympäristöystävällisyydessä halutaan siirtyä sanoista tekoihin. Meidän avullamme on mahdolista vähentää koko rakennusprojektin päästöjä käyttämällä hiilineutraalia eristettä. Betonin valmistaja voi vähentää hiilijalanjälkeä ja neitseellisten raaka-aineiden tarvetta käyttämällä raaka-aineena vaikkapa purkuvillasta tuotettua uusiomateriaalia.

Uskon, että EcoUpilla on valtavia kasvumahdollisuuksia rakennusalan kiertotaloustavoitteiden myötä. Voimme oikeasti muuttaa maailmaa tekemällä rakentamisesta resurssitehokkaampaa, hyödyntäen niitä materiaaleja, jotka jo ovat kierrossa.”

– Antti Ollikainen, toimitusjohtaja

 

Mistä on kyse?